Happyli Atak döneminden geçiyorsunuz muhtemelen bizde 6 aylığız böyle bir şey yaşamadık. Sizin için bulduğum bir kaç yazı
Beşinci atak 23-26 haftalar arasında gerçekleşir. Mesafeleri algılamaya, ilişkileri ve bağlantıları anlamaya başlar. Görüşü keskinleşir ve etrafa ilgisi daha çok artar. Mesafeleri algılamaya başladığı için görüş açısından çıkmanız bebeğiniz için yok olmanız anlamına gelir. Bu yüzden her yere yanınızda götürmek zorunda kalabilirsiniz. Ben bu dönemde bebek arabasını evde kullandım. Odadan odaya bebek arabası ile götürüyordum. O bebek arabasında bağlıyken banyo dahi yapabiliyordum. Bu ataktan sonra artık destekli bir şekilde oturabilir. Tek heceli sesler çıkarmaya ve konuşmaya çalışabilir. Sırt üstünden karın üstüne dönmeye, emekleme çalışmalarına başlayabilir. Uykuları bozulabilir, iştahsızlık olabilir.
İlişkiler ( 22. ve 26. haftalar arası başlar)
Anneden uzaklaştığında ağlama, yeni oyunlara geçme, gördüğü etiket, fermuar, iplere dalmak isteği. Sizin söylediğiniz kelimeleri taklit etmeye başlama hep bu dönemlerde başlıyor. Biz bu dönemlerde anneden uzaklaştığında ağlamasın diye Ali ile “Aaa anne nereye gitmiş? oyunu oynamıştık. Bu sayede ellerimi yıkayabiliyor, kapıyı açabiliyor, telefona cevap verebiliyordum. Annesinin oyun icabı uzaklaştığını ve şimdi gelip cee yapacağını düşünüyordu. Bu şekilde alıştırmasaydık sürekli ağlayabilirdi. Bu yöntemi bulmak çok işimize yaradı. Aynı yöntem kıyafetlerini giydirmek için de işimize yaradı. Mesela montunun kollarını sokmak istemediğinde Ali’nin elleri neredeymiş oyunu oynuyorduk. O da bir heves montuna kollarını sokuyor ve bana parmaklarını gösteriyordu. Küçük bir oyun ama çokça hayat kurtarıyor.
İlişkiler ( 22. ve 26. haftalar arası başlar)
Anneden uzaklaştığında ağlama, yeni oyunlara geçme, gördüğü etiket, fermuar, iplere dalmak isteği. Sizin söylediğiniz kelimeleri taklit etmeye başlama hep bu dönemlerde başlıyor. Biz bu dönemlerde anneden uzaklaştığında ağlamasın diye Ali ile “Aaa anne nereye gitmiş? oyunu oynamıştık. Bu sayede ellerimi yıkayabiliyor, kapıyı açabiliyor, telefona cevap verebiliyordum. Annesinin oyun icabı uzaklaştığını ve şimdi gelip cee yapacağını düşünüyordu. Bu şekilde alıştırmasaydık sürekli ağlayabilirdi. Bu yöntemi bulmak çok işimize yaradı. Aynı yöntem kıyafetlerini giydirmek için de işimize yaradı. Mesela montunun kollarını sokmak istemediğinde Ali’nin elleri neredeymiş oyunu oynuyorduk. O da bir heves montuna kollarını sokuyor ve bana parmaklarını gösteriyordu. Küçük bir oyun ama çokça hayat kurtarıyor.