Durununannesi11 Kızlar biz 4. Ayımızda doktorumuzun tavsiyesiyle yaval yavaş ek gıdaya geçicez neler verebilirim faydalandığınıx bir kitap instagramda sayfa tarifler varsa paylaşırsanız sevinirimm sizmer neler veriyosunuz neler yapıyosunuz acemi anneye bi yardım 😂
Boylu0104 Durununannesi11 canım yogurtla baslayabilirsin 3 gün kuralıyla yogurt mayalayıp artırarak 3 gün ver sonra buharda sebzeleri haslamaya baslayabilirsin
Melek7 Durununannesi11 her sebze ve meyveyi önce tek tek tattırmanı öneririm. Balkabağı, kabak, patates, havuç, elma, armut, muz, yoğurt.. sonra bunları karıştırarak.. en sonda muhallebi ve çorbalara geçersin🤗
Ecemim Durununannesi11 Bizde 9 gün sonra 4aylık oluyoruz doktorumuz yavaş yavaş tadımlara başla bu ay dedi. Ben instagramda beb ek gıda sayfasını takip ediyorum.
Deletedmom115 Durununannesi11 Instagramda bu çocuk aç ve ek gıda tarifleri diye sayfalar var çok güzel tarifler paylaşıyorlar bakabilirsin
Durununannesi11 Boylu0104 Melek7 peki bu sebzeleri haşlayıp yada buharda pişirip sadece ezipmi veriyorsunux içine bişeyler ekliyomusunuz. Bide biz sadece mama ile besleniyoruz ek gıda verince mama saatini falan nasıl ayarlıcam kafam çok karışık 😂
Boylu0104 Durununannesi11 ben azıcık kaynamıs ılımış su ekleyip blendrdan geçirip gevşek püre kıvamında veriyorum once 3 gün patates denedim bi reaksiyon olmadıgı için 5. Gün yarım havuç ekledim patatese ondada bi reaksiyon görmeyindce yarım kabak ekledim bu sekilde sonrasındq aksamları 1 dilim elmayı cam rendede rendeleyip denedim bir kaç kaşık bu sabahta ilk kez gogly marla e bebekten almıstım pirin unu nu denedim cok severek yedi
Melek7 Durununannesi11 ben buharda haşlıyorum. Tencerenin üzerine tel süzgeç koyuyorum altına da su kapağı da kapatıyorum buharla pişiyor. Başlarda tel süzgeçten geçiriyodum. Sonra ezmeye başladım. İçine zeytinyağı koyabilirsiniz. Meyvelere yoğurt ekleyebilirsiniz. Sebzeleri 2li 3lü karışık yapabilirsiniz. Ama başlarda çok karıştırma taraftarı değilim. Zaten bebişiniz küçük çok fazla miktarlarda vermeyin mama öncelik olsun...
Ecocan Durununannesi11 instgramda arınlihayat var baska lari da var cnm hepsi degisik degisik arınli hayat gzl bi bakarsin