BirAnneBirBebekkkKk Akika kurbanimizi afrikaya bagislamak istiyorum ama oraya ulasirmi ulasmazsa kabul olmazmi tereddutteyim acaba aranizda afrikaya bagislayan varmi ?
Pelopel BirAnneBirBebekkkKk Yani siz ulaşması için gerekli önlemleri aldığınızdan eminseniz ve buna rağmen ulaşmazsa niyetiniz önemlidir diye düşünmekteyim şahsi fikrim. Ama ben olsam daha garanti gözümle direk ihtiyaç sahibine veririm.
Kk41 BirAnneBirBebekkkKk Bi tanıdığım aracılığıyla Afrika’ya bağışladık güvendim . kesildi ismi falan okundu o anda kesildi kurban video gönderdiler. Ben o niyetle gönderdim insallah kabul olmustur
Matmazella BirAnneBirBebekkkKk ben iki kızımdada afrikada kestirdim kurbanlarında hep bağışlıyoruz vuslat derneği var birde kardeşeli derneği var video gönderiyorlar kesilince
BirAnneBirBebekkkKk Kk41 bende oyle dusundum kendim bi yer buldum ama orasi guvenilirmi bilemedim siz ogrenebilir misiniz neresi hangi site
Ayselcvk O niyetine bağlı kuzum kabul olur tabi ama önce çevrene bakıcakmışsın akika kurbanında sonra başka yerlere yakının varsa ondan başllıycakmışsın yanlış anlama beni bizde kızıma kestik öyle dediler
BirAnneBirBebekkkKk Ayselcvk anladim canim 2 tane ya erkege birink cevremize birini oraya dusunmustum
atopiklininannesi Ayselcvk fitre ve zekatta da öyledir önce akraba sonra arkadaş,, eş ,dost derken tanımadığın kişilere doğru
Kk41 BirAnneBirBebekkkKk Benim bir arkadaşımın bağlantısı var onun aracılıgyls gönderiyorumama siteleri de instagram da sevdesevan iletişime geçebilirsiniz https://www.paylasmaktirhayat.org.tr/ site ismi de bu bebeğimin akikasını kurban bayramında kurbanımı göndermiştim geçen sene
Ayselcvk BirAnneBirBebekkkKk doğrudur kuzum Allahım kabul etsin Niyetin onemli olan canım Allahım uzun ömürler versin paşamıza
Hilokiiii SonSerce Farz değil fakat peygamber efendimiz akika kurbanını çocuklarına hep kesmiş ve kesilmesinin sünnet olduğunu belirtmiş yani yapılırsa sevap yapılmazsa günahı yoktur doğduktan ilk 7 gün içerisinde kesilmesini buyuruluyor fakat bu 7 yaşına kadar da kesilebileceğini de söylüyorlar. 😊
Hilokiiii BirAnneBirBebekkkKk Akika kurbanını herkes kesemiyor belli şartları var örnek mesela kesilen kurbanın eklem yerlerinden ayrılmış olması ve o eklem yerlerini alıp bir yere gömmeniz gerekiyor gömerken yapılan duası var onu yapıp gömüyorsunuz bağış yapılmasına yapılır fakat şartları önemli
gozde__ BirAnneBirBebekkkKk ben huzur derneğine bağışladım öncesinde ve sonrasında video gönderdiler ismimizin ve tarihin yazdığı yani eski bir video değildi Allah kabul etsin