semakarakayaa Bebeğim 5 günlük bugün doktora kontrole götürdüm sarılık yok bol bol emzir dedi ama bebeğimi uyandıramıyorum kendi acıkınca uyanıp tutuyor ama buda 3 saat oluyor bazen daha fazla bazen daha az sizce uyandırmak için uğraşmamalımıyım
gocebebirbayan semakarakayaa evet canım. Uyandırıp emzirmelisin. Yoksa sarılık olur. Biz uyandıramadık sarılık oldu. Fototerapi gördü
Emir_karan semakarakayaa ayaklarınııı gıdıkla burnunla oyna cnm onu hep beyaz ışığınnn altında yatır .üstüne sarı tülbent örttt ve ışığı gece gündüz hiç kapatma snra 7tane farkı çiçek al baş uçuna koy Allhın izniyle 4 5gğne gececekkk sarılığııı bn öyle yaptım bu aradaaa sürekli yarım saatteee bir göğüsünüüü sok apzınaaa zorla emer
Hayallahay Yaaa Benin kız da öyleydi. Altını açıyordum uyanması için ben. İki saatte bir emziriyordum ama kuzumda sarılık vardı
qwrt1245 Emir_karan doktorlar tam aksine sarı örtü örtmeyin diyor karbondioksit yüzünden çiçek de konulmuyor ayrıca
elifiii semakarakayaa ilk 30 gün uyandırın, uyanmıyorsa memenizden gelen sütü az az damlalıkla iceri verin. soymak, altını acmak, agız kenarlarına iyice yıkanmıs parmagınızla dokunmak ise yarayabilir,
kubosunatlasi semakarakayaa topuklarına hafif çimdik atarak yada burnuyla oynayarak uyandırabilirsiniz sarılığı yükselirse çok kötü olur uyandırın mutlaka
melasya semakarakayaa bezini acın yüzüne hafif üfleyin ayak tabanlarını kulaklarını gıdıklayın.burnunu hafif ck sıkmadan tutun.sarılık olmadıgı halde uyanmıyorsa ck kalın giyinmediğinden emin olun üzerini çk örtmeyin.çk sıcak oluncada mıyışıyolar
ssnnmm semakarakayaa en fazla 2saatte bir uyandırıp emzirmen lazım altını aç burnunu sık.2saatten sonra sarılığı geçtim kan şekeri düşüyor istesede uyanamıyor derin uyuyor sanılan bebek baygınlık geçiyor
Eyize semakarakayaa benim kızımda cok zor uyanıyordu hatta bir gün 6 saat ugrastım burda yazılanların hepsini uyguladım yok uyanmıyo en sonun da sütümü sagdım biberonla verdim sırf sarılık olmasın diye. Uykuda yükselirmiş çünkü. Çok şükür meme reddi de olmadı biberon verdigim halde sarılıkta olmadı. Ama mutlaka 2-2,5 saatte bir emzirin. Olmadı sütünüzü sagın şırınga ucuyla verin ama verin
ZBosma semakarakayaa uyandırmanız gerekiyor yoksa sarılık geçirebilir birde önerim benim kızım sarılık geçirdi ve bu uzamış sarılıktı doktorum evde çocuğu çok sarıp sarmalamayın evi de sıcak tutmayın aşırı derece de dedi çünkü bebek sıcaktan uyanamıyor ve uyumaya devam ettiği içinde acıkıyor kan şekeri düşüyor sarılığa dönüyor demişti daha ince giydirin daha sık havalandırın evi merak etmeyin üşümüyor o hataya ben düştüm ama sonradan daha ince giydirmeye başladım evin derecesi önemli olan En geç 2 saatte bir emzirmeniz gerekiyor ama emen çocuk için zaman kısıtlaması da yok sürekli emzirme halinde olabilirsiniz Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin İnşaAllah 🌸
ikizbabymom Emir_karan sarılığı geçmiş olabilir ilk kez duydum bi bilgim yok ama zararlı gaz solumuş yani
Asl90 semakarakayaa uyandırıp emzirin. Mümkünküse 2 3 saati hiç geçmesin. Bizdede sarılık yoktu büyükler hiç uyandırma dedi ama bi süre sonra hafif sarılık başladı daha zor uyanmaya başladı dikkat edin lütfen. Altını açın ayakları ile oynayın haff topuğunu sıkın
qwrt1245 semakarakayaa doktorunuz sarılık yok dedikten sonra sarılığı yükselmiş olabilir on güne kadar yükselebilir. 3 saati kesinlikte aşmayın o uyanmaz zaten sarılığı arttıysa altını açın ıslak mendille silin vücudunu topuğunu hafifçe sıkın mutlaka uyandırmalı ve bol bol emzirmelisiniz