Urazinannesi2808 Allah razı olsun hepimizinkini inşallah bize bağışlasın🙏☺️ işte bende nasılsa öyle de ağlıyo böyle de ağlıyo diye başladım. İlk başta al sakinleştir yatır yaptım o olmadı bir süre sonra daha da ağlamaya başladı almam için. Sonra bir arkadaşım uzmandan eğitim almıştı onu sordum. Sandelye yöntemini kullanmış ve işe yaramış. Yatmadan önce yapacaklarımızı yaptık. Alt değiştir, gecelik git, su iç vs hepsini yaparken de konuştum sakşnleştirdim. Sonra yatağına bıraktım.yatapa bıraktıktan sonra konuşma yok sadece çok gözyaşlı ağlarsa(genelde kuru kuru bağırıyo al beni diye) kafasını okşadım emziğini verdim onun dışında hiç ellemedim. İlk 2 3 gece çok zordu zor dayandım ama sonra kendi kendine yatağına koyunca dönüyo dönüyo artık alınmayacağını biliyo ve uyuyo. Gündüz uykularını da böyle yaptım. Bütün süreçte yanında olduğunuz için güven eksilmesi de olmuyormuş bu yöntemde. Kadın ağlamasının sebebinin alışkanlık değiştirdiğimiz için olduğunu söylemişti yani anne ben böyle uyumak istemiyorum beni salla emzir demeye çalışıyo aslında demişti. Ona yatağının dikenden bi yer değil güvenli alanı olduğunu öğretmemiz gerekiyo demişti. Şimdi uykuya 4 5 dk da dalıyo diş dönemi ya da çok uzun uyumadığı yorgun olduğu zamanlar hariç. İlk ağlamadan uykuya geçtiği gece sandalyeyi bir tık uzaklaştırıyoruz uzaklaşma başladığı anda artık hiç temas yok ağlasada ellemiyoruz. Bir süre sonra kapının önünde en sonunda da yatağına koyup çıkıyoruz her uzaklaştırmaya önce tepki gösteriyo sonra alışıyor. Bide uyku saat aralıkkarını iyi ayarlamamız gerekiyo 9 aylık bebek için 2 uyku sabah ilk uyanıştam 3 saat sonra 1.uyku(maksimum 2 saat olacak) ilk uykudan uyandıktan 3.5 saat sonra 2.uyku(maksimum 1.5 saat olacak) ikinci uyanıştan 4 saat sonra gece uykusu saatlere uyduğunda uykuya çok kolay geçiyo tabi oturması biraz zaman alıyo ama oluyo. Pes etme. İnşallah faydalı olur ve öyle ya da böyle başarırsın. Kolay gelsin ☺️