Gizalin Canım merhaba benim de bebeğim 6,5 aylık ben de senin gibi heyecan ve araştırma içimdeydim😍sakın korkma tedirgin olma😇 araç ve gereç olarak önce alınacaklar ve ilerleyen aylarda alacakların; İlk ay;
📍Buhar aparatı
📍cam rende
📍Alıştırma suluğu(ben avent marka tercih ettim)
📍oioi marka silikon önlük
📍Muşamba önlük
📍Silikon kaşık (ben fisher price aldım.Oioininkini asla tavsiye etmedim çünkü kaşığı inanılmaz büyük🤔)
📍Skip Hop termos(bu tercihine kalmış almak zorunda değilsin)
📍Minik tencere
📍Oioi silikon kase
📍mama sandalyesi
📍minik cam kavanozlar(yoğurt mayalamak için.ben Paşabahçe’nin almıştım 10’lusunu.)
📍parmak diş fırçası
📍organik el sabunu
📍organik ıslak mendil
Yiyecek olarak biz 3gün kuralı ile sebzelerden,sebze olarak da patates püresi ile başladık.Daha sonra havuç,kabak,ıspanak,bezelye ve kapya biber ile devam ettik.Zamanla da hepsini bir güzel karıştırıp içerisine azıcık tuzsuz organik ev yapımı tereyağ ve çok ama çok az deniz tuzu ekledik. Ara öğün olarak yoğurt verdik. Sabah kahvaltısında da yumurta sarısının çeyreğini ve organik keçi-inek peyniri karışımı yumuşak bir peynir verdik hala da veriyorum ve özellikle sebze değil ama yumurta da 3 gün kuralı alerjik reaksiyon göstermesini takip etmek açısından istikrarlı yapılmalı. Şimdi meyvelere de başladık elmayı cam rendeden geçirdim sonra mini bir çay süzgeci ile tekrar süzdüm verdim.Yarın da avakado ile devam edeceğim🙃🙃
Sonraki aylar için alınması gereken araç-gereçler(9-10 aylıkken alınmaya başlanabilir):
📍Babyjem termos çanta
📍oioi silikon tabak
📍oioi silikon meyve-sebze emziği
📍skip hop çatal-kaşık
📍Minimono marka aktivite örtüsü(mama sandalyesinin altına koymak için)
📍oioi silikon bardak
📍skip hop atıştırma kabı
📍skip hop pipetli Çelik suluk
📍yedek muşamba önlükler