linakusunannesii evet normal. Sizin tepkilerinizi ölçüyor dediğim gibi. Bağırma anında isteklerini yapmayın. Sakinleşmesini bekleyin. Sakinleştirmek için ilgisini dağıtmaya çalışın. İstediği dışında sizin seçtiğiniz şeylerle ama. Şuanki durum iktidarlık çatışması gibi bişi. 2buçuk yaşındayız bu çatışmanın zirvesindeyiz şuan. Bağırma çığlık vurma ne ararsan var. Benim kız mesela sorularla sakinleşiyor. Mesela şuan neden sinirli olduğunu anlatmak ister misin? Şimdi bu isteğini yapamayız ama istersen odanı topladıktan sonra yapabiliriz ne dersin? Sarılmak ister misin? 20ye kadar beraber sayalım mı? Şuan çok komik görünüyorsun aynaya bakmak ister misin? Elini yüzünü yıkayıp rahatlamak ister misin? Gibi gibi gibi. Yani o an istediğini yapmaya değil sadece sakinleşmeye odaklı davranmalıyız. Bağırarak isteklerini yaptırmaya başladıklarında İnan ki önü arkası gelmiyor. Benim eşim bu hatayı çok yaptı ve biz çok çekiyoruz şuan krizlere girmesinden. Eşim sonunda beni dinlemeye karar verdi allahtan da benim yöntemlerimle çocuğun krizleri azalmaya başladı. Ve asla inatlaşmayın çocukla. Hayır yapmıcam, vermicem, gitmicem gibi onunla inatlaşmayın. Siz ona bağırmayın ve de. Siz bağırırsanız onun bağırması daha da şiddetlenir. Siz ne kadar sakin ve kararlı konuşmalar yaparsanız sakinleşmesi de o kadar çabuk olacaktır. Hepimiz geçiyoruz ne yazık Kİ bu ataklardan allah yardımcımız olsun 🙏