Anneler merhabalar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var🤷♀️
Benim bebegim 6 ay 20 günlük. Sürekli olarak uyku problemi çekiyoruz. Gün içinde çok az uyuyor. Uyuduğunda da 10 dakikada bir kalkar beni yanında göremezse ağlar, hep onun başında olmamı ve sallayarak onu uykuya geri çevirmemi bekler. Inanın gun icinde yemek yapamıyorum, bulasigimi toplayamiyorum. Bu zamana kadar sabrettim ama artık tükendim. Uykusu çok hafif, derin uykuya dalma gibi bir durumu yok. Gecede sürekli uyanır, hem gece hem gündüz böyle olduğu günler takatim kalmıyor.
Kaynanam bebeğe fitil kullanmamı söyledi, ben 2 çocuğumu böyle büyüttüm. Bebeğin dili yokki derdini söylesin dedi. Fitil al kullan dedi. Fitil ateş düşürmek için ya da kabızlık için kullanılır diye biliyorum ama bebek uyusun diye kullanılır mı? Acaba kast ettiği kaka yapar rahatlar uyur mu demek istedi? Bende bebeğe çok ilaç kullanmak istemiyorum gereksiz yere dedim zarar verir diye korkuyorum dedim ama bir şey olmaz, çocuklarım huysuzluk yapınca ben ağrı kesici şurup ve fitil kullanırdım hep dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca fitiller ağrı kesicisi ayrı, kaka yaptıranı ayrı olarak mı satılıyor yoksa hepsi hem kaka yaptırıp hem ateş mi düşürüyor? Ne yapmam lazım şaşırdım