Sanırıııım başarılıı oldum 🌸 oğlum 1 hafta sonra 11 aylık olacak, başından beri sallayarak uyumasından rahatsızdım. Ama uyku eğitimi vermeye cesaret edemedim hiç bir zaman yalan yok. 5. aya kadar olan uykularında bize süpürge sesi eşlik etti salladık, sonra birden bunun beynine zarar vereceğini düşündük zınk diye kestik. Sonrasında 7. ayına kadar YouTube da bulunan “Pedagogların önerdiği ninni” başlıklı 5 saatlık ses bize eşlik etti 9. ayına kadar, ondan da rahatsız olmaya başlamıştım onu da birden kapattık ve de işe yaradı. Ama sallamayı bırakmaya cesaret edemiyordum. Uykuyu seven bir bebek oldu oğlum doğduğundan beri ama sallanmak istiyordu. Öyle ki geceleri mama için değil kendisini sallayalım diye uyandığı oluyordu. Akşam 20.30dan sonra gece uykusuna geçmek ister. Minimum yarım saat max iki saat salladığımı biliyorum uyuması için. Dün akşam yine uykusu ufaktan geldiğinde mamasını yedirdim, yedirirken ninni söylerim hep. Baktım mayıştı. Mamasını bitirdi. İçimden dedim ki “O gün, bugün Büşra!” Sallamadım. İlk mızırdandı, kucağıma gelmek istedi. Aldım onu, öptüm yerine bıraktım. Giray uyku pozisyonundan çıktıkça ben onu uyku pozisyonuna getirdim. Çokta inatlaşmak istemedim geri tepmesin diye. Sonra kafasını sevmeye elini okşamaya başladım. Yüz üstü döndü, sırtını okşadım. Bunları yaparken sürekli ‘eee eee eeee’ dedim kısık sesle. Baktım oğlum kaliteli bir uykuya geçti. Gece mama için ağladığında yedi ve de hemen emziğini taktım geri uyudu. Uyanır mi diye bir müddet başında bekledim tabi. Ama uyanmadı ❤️ Sabahları 7-8 arası uyanır. Bu sabahta 07.15de uyandı. Uyandıktan 2 saat sonra uyku ister. Acaba dedim gece denk geldi uyududa şimdi sallanmak ister mi? Kahvaltısını ettirmiştim, mamasını da yedireyim uyumadan önce dedim. Yedi emziğini verdim, kafasını sevdim okşadım derken 10 dk içinde uykuya dalmıştı🥲 O kadar mutlu oldum ki. Salak Büşra dedim bu çocuğu sallamaya alıştıran sensin, bugüne kadar neden denemedim diye kendime kızdım 🤦🏽♀️ Umarım bu şekilde devam eder de bu şekilde ki uykuya geçişleri inşallah tesadüf değildir 🤭🌸