[silindi] bağımsız olması gereken bir kuruma ve serbest piyasa şartlar ile belirlenmesi gereken faizi ben konuştum faizi indirecekler şeklinde acıklama yaparsanız tüm yatırımcıları ürkütür piyasadan dövizin cıkmasına sebep olursunuz. Faiz indiriyorum denilince inmez belli dinamikleri vardır o dinamikler oluşmadan faizi indirmeye kalkarsanız döviz kurunu patlatırsınız. Şekil 1 şuandaki ülkemiz. Ayrıca yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü şeffaf bir yönetim anlayışı benimsemez, kendi üretimini kendin yapamaz isen yatırımcı gelmez yatırımcı gelmezse döviz olma döviz olmazsa da arz- talep kanunu gereği az olan pahalılaşır yani döviz kuru artar. Yani üzgünüm bir süre daha faiz oranları geçen seneki oranlara zor inecektir. Geçen sene yapılan konut kredi faizi indirimleri kamu bankaları tarafından piyasayı canlandırmak için yapılmıştı, ancak pandemi sebebi ile oraya buraya verilen uygun faizli krediler sebebi ile şuanda banka bilançoları iyi değil. Yani özetle bir faiz indirimi yapılması çok zor yapılsa da çok ciddi bir indirim olmayacaktır.