sonsuz17 Yulaf bebeğe kilo aldırdığını duydum kızımın iştahı iyi bu ara ama biraz daha toparlansın istiyorum hem de şekersiz daha iyi
Pinar_kb sonsuz17 un olarak yulaf unu kullaniyorum. Yemeklerinde de yulaf ezmesi kullanıyorum. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini yarım suyla pişiriyorum. Ilıyınca içine bazen yoğurt, bazen elma ve havuç, bazen muz vs koyuyorum. Oyle yediriyorum
Snglklc sonsuz17 ben sık sık kullanırım. Çorbalarına tahıl ihtiyacını karşılamak için bir kaşık eklerim. Yulaflı meyveli muhallebi yaparım 7 aylık olmak üzere 7 aydan sonra pankek krep de yapılır
Kagansmother Organik yulaf ezmesini (1 yemek kaşığı) 1 çay bardağından 1 parmak eksik içme suyunda Kaynat 5 dk da kynyip yumuşuyor içerisine muz ve elma ve pekmez ekle karıştır afiyet olsun istersen tarçın da ilave edebilirsin
Kagansmother Ayrica 1 muz 1 çay bardagi yulaf ezmesi 1 yumurta 1 corba kaşığı içme suyu 1 tatli kasigi pekmezi blendirdan geçirip pankekte yapabilirsin eger 1 yaşından büyükse su yerine sut kullanabilirsin
Kagansmother Ysftlha kendi bulunduğum yerde organik urunler satan güvendiğim marketim var ordan alıyorum ama genel olarak aşçı anneyi tavsiye ediyorlar 😇
[silindi] sonsuz17 yulaf unu kullanıyorum gerçekten aldırdı kilo ben de pekmez meyve yulaf karışımı yapıyorum. Yulaf ununu glutensiz tercih ediyorum.
_Ahlas_ sonsuz17 ben gece uyutmadan önce gece maması olarak hazırlıyorum tarif şöyle önce 2 yemek kaşığı yulaf ve göz kararı sütü ( 1 yaşından küçükse su ile yapın) pişiriyorum sonra robota koyup üzerine çeyrek muz 2 tam ceviz içi bi tatlı kaşığıda bal veya pekmez ekleyip çalıştırıyorum yaklaşık bi kase çıkıyo..
_Ahlas_ sonsuz17 bide buğdayla yapılan ayranlı çorbayı ben yulafla yapıyorum o da çok güzel oluyo tavsiye ederim.
sonsuz17 Flamingom https://resimyukle.link/i/CTeqZ Yulaf bu mu oluyor peki etinin de var Kagansmother Mehtap26 Ysftlha _Ahlas_
Mehtap26 sonsuz17 genelde kahvaltımiz yulafla bizim bazen kuru kayısı ile beraber pişirip sonra keçi boynuzu pekmezi karıştıyorum bazen sade pişirip içine yumurta sarısı lor peyniri biraz pekmez ceviz bazen yulaf irmik hurma pişiriyorum içine bir iki hünnapin bebe bisküvisi ile karıştırip degisikli yiyor
Flamingom sonsuz17 bende daha demin çorba yaptım. Hem kendime hem bebeğime inşallah yer sebze yemiyor da. Kabak rendeledim havuc da rendeledim. Zeytinyağda kavurdum biraz. Yoğurt yumurta yulaf sos hazırladım. Kabaklar pişince biraz su üstüne sos kısık ateşte hepsi pişti.ister blwnder ister böyle. Tuz baharat özellikle nane
Kagansmother sonsuz17 evet ama bunlar işlenmiş oluyor bulunduğunuz yerde muhakkak organik satan yerler vardır ruseymli yulaf aldim ben şimdi buzdolabinda muhafaza ediyorum o şekilde alırsanız daha faydalı olur
_Ahlas_ turisinannesi miktarlarını göz kararı yapıyorum.. yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp soğuk suyla hafif ayran kıvamına getiriyorum tencerede biraz zeytinyağı birazda tereyağı eritip nane serpiyorum sonra yaptığım yoğurdu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyorum kaynayınca yine göz kararı yulaf ekliyorum ve en fazla 10 dk kaynatıp kapatıyorum..