acemi_ana 16 aylık oldu sadece dede baba hav bde ben nerden geldin deyince neeedenn diyor bilmiyorum belki de daha erkendir ama ne zaman bazı kelimeleri söyler bde ne isterse ıh ıh diye istiyor ☺️
Bellatrix acemi_ana Bizde 15 buçuk aylığız mama meme(emzik için) baba diyor bazen açtı bitti demeye çalışıyor ama tam çıkaramıyo
La_Mer acemi_ana anne,baba,mammam (ek gıda için),memmem (meme),ninneeee (annanne)dit (git)bunlar bilinçli söyledikleri, bilinçsizce he,dede,ayye,gel .Bunlar dışında kendi dili var ,ne dediğini çözemediğimiz.13 aylık.
elmaliturtam acemi_ana hiç merak etme annesi 17.aydan sonra daha da gelişiyor asıl gelişim 18. Ayda oluyor birden patır patır dökülüyor kelimeler
acemi_ana Bellatrix aceleci davrandığımdan değil sadece merak ettiğim için sordum yanlış anlaşılmasın 😅 kıyaslama da yapmıyorum ☺️
tgcekagan_35 16.5 aylık baba dede mama meme anneanne sürekli söylüyor Hayvan seslerini biliyor bunun dışında maymun ev ağaç bebek biz söyleyince tekrar ediyor asla ama asla anne demiyor 😂
Arel19 Benim kızım 18 aylık anne baba gel hadi gel hadi gidelim aç ajjıktı hayııı kediye edi 15 aylıkken nedeen diyordu bıraktı sadece bu kadar kiraplardan hayvanları gösterıyor söyluyorum hımmmmm diyor hımmm hımmm surekli böyle konuşmaya çok gayreti var ama zorlanıyor çççççiiiiçek diyor mesela ama yaşıtları bülbül gibi bekliyoruz
acemi_ana Arel19 bizimkisi de öyle araba görse hmmmm diyor süpürgeye vın diyor sağlıklı olsunlar da konuşurlar inşallah 🤲🌼
Esdoel acemi_ana anneyi çok güzel diyor sabah 5 ye bir başlıyor ben Kalkan’a kadar anne anne bütün bina duyuyor sesini 🙄😂 onun dışında baba , mama , al , bitti , su ,abla , eet ( evet ) , cee , uykusu gelince eeee yapıyor diyor yani 😂 suanlik bunları söylüyor 16 aylık