Kızlar selam. Nasılsınız önce onu sorayım, umarım her biriniz ayrı ayrı iyisinizdir 🌿
Size bir şey anlatmaya geldim.
Burada da defalarca post açmıştım, memeden kesme. Memeden kestiniz mi? Nasıl kestiniz? Ne yaptınız?
Memeye bişeyler süren, sürmeyen, bir şekilde kesen çoğu kişi yardımcı olmuştu. Bende defalarca deneyip, hiç başarılı olamamıştım. Kızım 32 aylık bu arada. Koca kız oldu yani.
Yakın bi arkadaşım var, geçen mesaj attı. Sedoş kızımı memeden kestim diye. Saçmalama dedim nasıl başardın? Çünkü bizim kızlar gündüz emmeyi kessek de gece tam bir meme bağımlısıydı. Meme vermemek ne demek. Kızımın saatlerce ağladığını, sonunda dayanamayıp verdiğimi hatırlıyorum. Hatta sirke sürdüğümü ve sirkeli hali ile emdiğini de… Tabi şimdi arkadaşım kesmiş ya ben bi gaza geldim ama o cesareti kendimde toplamam ortalama 2 haftamı aldı. Bi gün tamam dedim bundan sonra emmek yok. Kızıma da ara ara söylüyordum ama hey gidiii, kim takar beni 😂
Gece oldu. Kızım meme istedi. Vermedim. Meme yok annecim dedim, artık emmeyeceksin, bak sen kocaman bir kız oldun, artık meme üf olmuş…
1 saat ağladı, gözleri öyle şişti ki japonlara benzedi. Aldım içeri götürdüm. Sakinleşmesi için çizgifilm açtım. Sonra içeri yatak yaptım. Çizgifilm izlerken artık yorgunluktan olsa gerek uyuyakaldık ikimizde. Hatta ben kızımdan önce uyumuşum 🙈
Gece uyandı tabi, ay uyku sersemi bende verdim memeyi. Bi anda bi ayıldım aa sedoş napıyosun diye 😂 aldım memeyi hemen, döndü arkasını uyudu. Sonra 3 defa daha uyandı. Bundan sonrasını iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama kızıma emmek yok ama istersen dokunabilirsin dedim. Kıyameti koparacak sandım , dokundu uyudu. Ertesi gece yine uyumaya gittik. Emmek istedi tabi ki, emmek yok ama dokunabilirsin dedim dokundu uyudu derken bu gece 4. Gecemizdi. Artık emmiyoruz dokunup uyuyoruz.
Yakında kısmetse annemlere gideceğim. Dokunup uyuma işini de orada çözerim diye düşünüyorum.
Ben daha önceden defalarca denedim, yukarıda yazdığım gibi. Her defasında o kadar cok ağladı ki, ne çizgi film ne salıncak ne oyun ne balkon.. Hiç bir şey sakinleştirememişti. Şimdi ise tuhaf bir şekilde başardım. Demek ki zamanı bu zamanmış. Her şeyin bir zamanı varmış, bizimkide bu güne kısmetmiş. Demek ki o ilk ağlamasında biraz dayanmak lazımmış, ilk krize müsaade etmek gerekirmiş. Bizde öyle oldu en azından.
Evlenene kadar emzireceğim dediğim kızımı, ben dahil kimse inanamasa da memeden kesmeyi başardım. Kesemeyen tüm annelere sesleniyorum, demek ki sizinde daha zamanınız var. Ben hep tek başıma büyüttüm kızımı. Kimse yoktu yanımda. Annem uzaktı, kayınvalidem yardım etmezdi, eşim uykuyu aşırı sever bu konuda hiç yardımcı olmazdı. İnanın ben başardıysam hepiniz başarabilirsiniz.
Galiba biraz uzun oldu. Okuyan herkese teşekkür ederim. Dokunma konusunda umarım yanlış yapmıyorumdur. Sizinle de paylaşmak istedim.
Kendinize iyi bakın 🌿