Ardenmoms Ardenmoms bebeğim 5 ay 15 günlük yavaştan ek gıdaya geçmek istiyorum ne ile başlamalıyım ve ne şekilde vermem gerekir
Cigdemsenol Ardenmoms 3 gün kuralı ile havuç, kabak, patates, elma, armut, avokado, yoğurt vs vs başladım. Alerjik reaksiyon gostermeyenleri karıştırarak veriyorum su an. Sonra da çorba vs gecicez nasipse. 5 ay 26 gunluguz.
Htcalptekin Cigdemsenol avokadoyu nasıl verdiniz acaba benim bir tek o kaldı vermediğim pişirsem mi pişirmesem mi bilemedim
Cigdemsenol Htcalptekin pisirmedim. Meyveleri cam rende ile pisirmeden rendeleyin veriyorum suyu ile.
Htcalptekin Cigdemsenol ha öyle mi o da rendelenecek yani peki patates sizde kabız yaptı mı ne zaman patatesli püre vermeyi kestim sanki daha sıvı formda yapmaya başladı oğlum aceba patatesten midir
Zolizo Ardenmoms daha bu gün doktora gittik. 5 aylığız. 15 gün sonra ek gıdaya başlıyoruz. Doktorumuz yoğurtla başlamamızı söyledi. 3 gün kuralını bir tek yoğurt için yapmak yeterli olurmuş. 🤷♀️ Her gün az miktar yoğurdun yanına bir sebze ekleyeceğim. Her gün başka sebze vereceğim ben yine de. Alerjik bir şey varsa 1 günde de belli eder kendini diye düşünüyorum. Doyumluk değil tadımlık olucak dedi. Elma ve armut püresi verebilirsin dedi. Hayırlısı artık bakalım ne olcak 🤭
Ardenmoms Mesela havucu kabağı buharda pişirip püre haline getirip mi vermeliyim yoksa çatalla ezip mi vermeliyim