Muhannee Kızlar merhaba, 21 aylık oğlum var, toplasan 10 kelime ancak konuşuyor. Normal mi sizce, sizde durumlar nasıl. Aynı konudan muzdarip arkadaşlar var mı, ne yapmak lazım
Kubra5657 Muhannee Aynı bizde tam 21 aylık canı isterse konusuyo oda aynen toplasan 10 15 kelime oda dogru düzgün değil canım ben bişey sorunca asla söylemiyor kendi canı isteyince kediye bakıp tediii diyor köpeğe hov hov diyor instagramda bundan ufak bebeklerin konusmalarını görünce maşallah diyorum gıpta ediyorum tez vakitte inşallah dilleri çözülür ya Rabbim neler yapsamda kar etmiyor zamanı var demekki diyorum artk bende bazı bebeklerin 24 aydan sonfa iki bucuk yaşına kadar alıcı dili açıkmış verici dili başladıgı andada susmazlarmış inşallah bizimde öyle olur dert arkadaşm ya inşallah
Muhannee Kubra5657 bende duymuştum 2 yaşında birden dilleri aciliyormus inşallah bizimkilerin öyle de olur. Aslında bugün bebeğimi dil terapistiyle götürdüm. Ama sonuçta ticari bir yer biraz abarttiklarini düşünüyorum. Haftada 2 hatta 3 kez gitmemiz gerektiğini söylüyor ve seansı 250 TL. Oğlumla oynarken izledi bizi. Çok soru soruyorsun ve uzun cümle kuruyorsun dedi. Çocuğun iç sesi ol dedi. Bunlar mantıklı geldi aslında. Bak sende dikkat et oyun oynarken nasıl davranıyorsun
Kubra5657 Muhannee Bende aynen galiba uzun cümleler kuruyorum sen deyince farkettim canım ya kafasını karıştırıyorum galiba ama canım bizi böyle terapis bilmemneye hiç götürmemisler ben 19 aylık kımusmusum kardeşim 3 yaşına dogru kınusmus annem diyor bu kartlar yoktu bizde ilginirken bir sevmek top oynamak bilirdik siz çok üstüne düşüyorsunuz inteenettekilere bakıp kıyaslıyorsunuz diyor kızıyor gayet saglıklı ekbet konuşacak tabikide oyna konus ama ne zaman oluruna bırak o zaman konuşur bak gör diyor eskiden böyle şeyler yoktu siz çok abartıyorsunuz diyor eşimde annemde bu konuda yalnızım evde bende
Muhannee Kubra5657 aynen bizimkiler de öyle diyorlar, ama bende çevremde götürenler olunca acaba ben kötü anne miyim diye üzülüyorum, oğlum başka çocuklara oyuncak falan atıyor vuruyor agresiflesti. Bugün bı komşu aa sizinki benim torundan daha yaramaz aa hiç oaylasimci değil falan demeye başladı çok sinirlendim üzüldüm, bugün dertliyim anlayacağın 😔
Kubra5657 Muhannee aynı bende öyleyim canım seni çok iyi anlıyorum sakın üzülme sen kötü bir anne asla değilsin sadece yavrularımızın Allahtan kınusmak içim izin istiyorlar ben böyle üzülüyordum flan tabiki sağlık sorunu olsa anormal hareketleri olsa korkarız ama yok hamdolsun hocam bana dediki bizim evde tv yok telefon asla vermiyorum pc yok ilk oğlum 15 aylıktı konustu ama ikinci oğlu 2 yaşında aynı bizimki gibi isterse bir kaç kelime onun dışında hiç yok konusmuyor sen ne yaparsan yap emin ol o Allah ne zaman dilerse o zaman konuşacak dedi kendini suçlama dedi eltimin kızı 4 çocugu var tv karsısında büyümüş tv deki herşeyi annesine anlatıyormus daha bir buçuk yaşında yani anlayacagın canım zaman ve biraz sabr Sma hastası bebekleri gördükçe içim parçalanıyor aslında halimize ne kadar hamd etsek az Allah dermansız dert vermesin inşallah bu günler geçer er yada geç inşallah konusacaklar hiç canını sıkma canım