Havvabukre Kızlar az önce doktora geldim 10 haftalık gebeyim şuan doktor ultrasonda ensesi biraz kalın gibi dedi ikili test istedi ensesi ölçüsün diye. Down sendromlu olabilir diye sanırım ya bilmiyorum kafam çok karıştı ne olur birşeyler soyleyin
madambovary Havvabukre ilk bebeğiniz mi? İkili test her gebeden isteniyor. Orada daha net belli olur. Bir de 10 hafta erken biraz ense kalınlığı ölçümü için 1 hafta bile farkediyor. Endişe etmeyin.
Eymenduygy Havvabukre bana neler neler demişlerdi. Şimdi ki aklım olsa asla ağlayıp üzülmezdim, hamilelik hormonları ile daha çok yıpranıp ağlamıştım. İzmir tepeciğe bile sevk yazmışlardı içim rahat etsin diye aldırmayacağım diye gitmedim. Üzülme hiç 🤍
OyaGny Havvabukre hiç üzülme banada aynı şekilde hem 10. Haftada hemde detaylı da dediler şükürler olsun ki oğlumda hiç bir sıkıntı yok 🙏
EsraKerimm Havvabukre korkmayın bi şüphe sadece zateb doktorlar bişey mutlaka çıkarıyorlar ama ikiliyi kesin yapın
Havvabukre madambovary İlk gebelihim değil ikinci gebeliğim ilk bebegimde hiç böyle bir şüphe olmadığı için yaptırmadım ama bu bebeğimde böyle söyleyince çok üzüldüm tabiki
Cheddar Havvabukre yaşınız 35e yakınsa risk arttığı için olabiliyo böyle durumlar. İlla ensesi kalın diye sıkıntı olacak değil. Oran söylüyorlar zaten kesin bişey söyleyemezler. Detaylı ultrasonda anlaşılır
madambovary Havvabukre çoğu insan böyle bir şüphesi olmasa da yaptırıyor bu testi. Ense kalınlığı tek başına bir kıstas değil boşuna strese girmeyin testinizi yaptırın bir şey çıkmaz inşallah🌸
Yengecanne_ Ben ikili testi 11.haftadan sonra istiyorlar diye biliyorum.Ben de yaptırdım iki hafta sonra çıkacak bakalım