Miray4455 Sevgili anneler,ek gıda tadıma kaçıncı ay başladınız? Ben 5buçuk aylıkken3 gün kuralı ile tadımlara sadece tadım olarak başlatmak istiyorum ama bebeği rahatsız eder mi? Gaz olur mu? Sizler ne zaman başladınız? Tecrübelerinize ihtiyacım var😌
Vanilya Miray4455 Doktor önerisi ile başlamıştık 5 buçuk ayda. O da kilo alımı falan durmuştu son çare başlayalım dedi. Yoksa 6. Ayı doldurmamız gerekiyor demişti. Rahatsız etti birde şu zaten sonra hep yiyecekti taşındır vs. Kabız oldu. Makat çatlağı olmasına az kalmıştı. Bıktı yemek istemedi. İlk iyi yemişti sonraları yemek istemedi. Mamayı da emmeyi de reddetti kaşık mama başladık yemedi. Off ne çekmiştim valla ya
Arzukeskn Miray4455 6.cı ayı doldurunca başladık biz bebekler 180 günü tamamlanınca bağırsak sindirim sistemi tam oluşmuş oluyormuş .Doktorunuz önerdiyse bişey diyemem tabi ama doktorunuza sormadan ve 6.cı ayı tamamlamadan bekleyin isterseniz.
geldigelenanne Miray4455 ilk denemede takip edebilirsin kakasindan huyundan annesi eğer sorun olmuyorsa başlayabilirsin. Benim kızım sadece anne sütü aldığı için doktorumuz 6aydan önce başlama dedi ben de tam 6 ayında başlamıştım. Havucu buharda pişirip püre yapip en fazla 1 2 çay kaşığı verebilirsin
Emine_1245 Bizde tam bu aylarda başlamıştık. Yavaştan yavaştan tattirabilirsiniz bence. Alerjik bir bebek degilse sıkıntı olmaz
Miray4455 Vanilya yok yok bir sorun şükür ama instagramda bir kızı takip ediyorum ona doktoru tadım olarak başla artık demiş zamanı geldi demiş o kafamı karıştırdı🤷🏽♀️
Miray4455 geldigelenanne anne sütü alamıyoruz malesef ama sanırım bende 5 i tamamen bitirmeyi beklicem
geldigelenanne Miray4455 o zaman 5 5 bucuk ayda ek gıda ya başlatıyor doktorlar 🤗 çok heyecanlı bi o kadar stresli ve aşırı zevkli 💝
Miray4455 Vanilya danıştım o bana bıraktı😂Kılo olarak sıkıntımız yok şükür hatta bişi diyim mi burda Almanya da 4. Ay bile verilebilen hazır ek gıdalar var şaşkınım😳
geldigelenanne Miray4455 ben de öyleydim😅 ıslak mendil kullanmam dedim 4 ay kullanmadım sonra saldım çayıra 😅
Vanilya Miray4455 Hazır mı ? Zaten sanırım yurtdışında erken başlanıyor. Ama dünya sağlık örgütü 6. Ay diyor anlamadım kız
Miray4455 Vanilya yani hazır derken şöyle canım, kavanoz mamaları bir iki çeşit sadece ve hazır paket suyla karıştırılan bebek lapaları.Ama tabi ki 6. Ay çeşidi kadar yok bikaç kısıtlı şey var verilebilir ama veren başlayan çok duydum
Vanilya Miray4455 Yani takip eden doktorlar ne uygun görürse canım. Ama sindiremiyor ki. Yani çok zor oluyor. Bıkıyor yemek istemiyor kabız oluyor. 13 buçuk aylık havuç sindirememiş mesela aynen çıkmış. Zaten hep yemeyecek mi bişeyler ben erken başlatma taraftarı değilim ama doktor mesela deseydi başla bir doktora daha danışır o da başla deseydi başlardım. Uzmanlar daha iyi bilir