Kızlar sol göğsümde sertlik hissediyorum, bastırınca acıyor. Ve sütüm de çok azaldı o tarafta. Acaba mastit mi oldum? Ne yapmam lazım kurtulmak için?
Denizzz duşda masaj yap emzirirken orayı owaLa emerken açıLabiLir soğuk kompres yapabiLirsin ama en iyi yoL masaj 👍🏻 Kaç günLük bebeğin iLk zamanLarda benmde oLdu 10 günde anca geçti
Denizzz benimde bu şekilde oldu ne yaptiysam gecmedi geçse bile iki gun sonra tekrar oluyordu mastit bende ateş yapamadı ama ara sira bunalirdim sanki cok sicak bir ortamda bulundugunda bunalirsin ya oyle olurdum acile gittim mastit dedi ilac verdi iki uc sefer kullandim hemen gecti bir daha da olmadi çok şükür gecmis olsun ins geçer
Denizzz mastit olsa duramazsın canım ağrıyla birlikte ateş olur titreme derken hayatın zindan olur memen taş gibi ve kıpkırmızı olur yani yaklaşık 10 gün bitkisel hayatta gibi yaşarsın.
Denizzz bol bol masaj yap sag elinle
GmzSnn Bebeğim 3 ay 12 günlük. Doktora gitmeme gerek var mı peki? Sütüm kesilir diye çok korkuyorum.
GmzSnn benim de sağ göğsüm normal akıyor sol göğsüm yavaş akıyor pompayla çekiyorm az az geliyor 30 ml anca çıkıyor ve şiş hissediyorum ☹️ Mastit mi oluyor bu 😐
Denizzz bebeğin emerken tam tutturmuyosan memeyi ondan damarLarın hepsini çekemiyodur 🤗 neresi sertse orayı ow emerken bi eLinLe yawaş yawaş ow mastit ateş yapmıyosa önemsizdir ateşin yükseLirse gidersin doktora 🙈 duşda ow o damarLar kapaLıyken süt açıkdan geLir sadece onLardan geLmediği için azaLdı sanıyosundur maşallah maşallah ne güzel ayLarı dizeLemişin azaLmaz süt emmeye başLadığnda bebek direk beyne emir gidermiş süt damarLarı boşaLıyo doLdur diye o yüzden o damarLarı emerken masaj yaparsan bebekde hızLa emecektir yawaş yawaş açılır sert yerLerine yap
GmzSnn Tamam çok teşekkür ediyorum hemen başlıyorum masaja 🙏🏻İnşallah düzelir
Denizzz bnde de olmuştu bn masaj yapıp doktora gitmiitiö antibiyotiğe başladık geçti. Göğsüm kıpkırmızı olmuştu ve çok yanıyodu. şimdi geçti çok şükür. Kuzenmde oldu doktora gitti antibiyotiği kullanmadı şmdi göğsünü yaracaklarmış
Saremsi ay ya o kadar ciddi mi😔 İşe de başladım doktora gitmek de sıkıntı benim için ama o kadar ciddi sonuçları varsa Pazartesi gideyim mutlaka 😢
Ceren Peki sütüm kesilmiş miydi? Emzirmeye devam edeceğiz dimi ilaç kullanma sürecinde de? Tüh ya keşke daha dikkatli olsaydım
Denizzz git bncee
Denizzz benimde sütüm azalmisti ama ilaci kullaninca yine cogaldi ilaci içerken de emziriyoruz sorun olmaz dedi dr
Denizzz dikkat etmekle olmuyor canim ya bende dikkat ettim ama oldu yani bu durum cok normal herkeste olan bir durum üzülme ben 3 tane kullandim antibiyotik ten sonra gece bir uyandım sertlik bitmis kiyafetim sırılsıklam olmus oraya süt birikmis hep akmis fazlasi
Ceren Anladım cnm ya çok geçmiş olsun... Son bir soru hangi bölüme gitmem gerekiyor? Kadın Doğuma mı gidicem yoksa aile hekimine gitsem olur mu?
Denizzz ikisi de olur canim ben acile gittim orda verdi eger 5 gün gecmezse genel cerrahi ye gitmemi soyledi aile hekimi de bilir bence
Denizzz sagol canim bu arada hic onemi yok merak ettiginiz herseyi tabi ki sorabilirsiniz bildigim birseyse elimden geldiğinde yardım ci olmaya calisirim simdiden gecmis olsu ins bir an once geçer
Ceren
Saremsi Tamam hemen gideyim çok teşekkür ediyorum 😊
Ceren kullandığın antibiyotiğin adı ne canım brnim sertlikler geçti ama sğrı geçmiyor bir türlü
2 gun once acillik olup henuz mastit atlatmis biri olarak dusta masaj uzerine sagdim yine gun icerisinde sicak kompres uzerine sagim ve bolca emzirme :) sutumde azalma olmadi aksine kanallar acildikca sutum artti :)
diraraa İlaç kullanmadın mı? Sadece masajla geçirebilir miyim ki? Gerçi bugün gidicem hastaneye inşallah ilaca gerek kalmaz🙏🏻
Denizzz kullaniyorum ne yazikki Antibiyotik ve parol kullaniyorumm Sen yine de bolca masaj ve sagim yap bence arkadasim tek caresi bu
diraraa anladım cnm çok teşekkürler
diraraa belki mastit konusu konuşulmuştur diye bakmak istedim bende mastit oldum 😔 ve parol ve antibiyotik yazıldı bugün kullanmaya başladım sizin baya zaman geçmiş ama merak ettim ilaçların faydasını gördünüz mü
Bende de 2 kez oldu, yuksek ates, goguste kizariklik ve sertlesme, yogun halsizlik seklinde. Bende surekli sicak uygulama, masaj ve bol bol emzirdim ve sagdim,24 saate gectigi icin doktora gitmedim.
Carpediem Çok geçmiş olsun inşallah benim de geçer..