ikiKudurukAnnesi Kızlar bugün saglık ocagına gittik bıngıldagı sanki kapanmaya başlamış dedi baş çevresi de 43 buçuk mı 44 buçuk mı ne öyle söyledi sizce bir sorun olur mu yaa kafama taktım ?
MinnakAsel ikiKudurukAnnesi Ya valla yanlış anlaşılman ama ben sağlık ocağı ölçümlerine inanmıyorum hastanede ölçulenle ordaki bir çıkmıyor
Fatmaimarusta ikiKudurukAnnesi benim oğlumun 5 aylıkken kapanmıştı ama çocuk doktorumuz erken kapanabilir önemli olan baş çevresinin büyümesi 1 yaşına kadar baş çevresini ölçelim dedi oğlum 14 aylık şuan
Bualemdeyeniyim ikiKudurukAnnesi 9aylık bas cevresini ölctü ama söylemedi o ara baska bisey girdi araya. Ben de arayıp soracagm
MinnakAsel ikiKudurukAnnesi ay oda bişey mi hastande kafa çapı 43 çıktı bir ay önce ben de bir ay sonra sağlık ocağına götüreyim dedim götürdüm 42 ölçtu bir ay içinde bu çocuğun kafası küçulmus mu yani bide kafa çapı çok önemli neden böyle çıktı dediğimde olsun olsun kafaya takma diyip geçiştirdi o günden sonra tövbe ettim ilk ve sondu
ikiKudurukAnnesi MinnakAsel Dogru ama bende covitten dolayı hastaneye gitmeye çekiniyorum mecbur saglık ocagına götürüyorum
MinnakAsel ikiKudurukAnnesi Valla canım tüm önlemleri alıp götürüyorum özele de değil devlete götürüyorum
Gokcensare Evde mezura ile kendiniz ölçün anneler sağlık ocaklarıda bu şekilde ölçüyor zaten bıngıldak yaşına kadar kapanmasada normal erkende kapanabilir çocuktan çocuğa değişir baş çevreside aynı şekilde farklı olabilir kilosu ve boyu gibi
MinnakAsel Bualemdeyeniyim devlet hastanelerinde bile sağlık çocuk polikinlikleri var kilo boy baş çevresi ölçümü yapıyorlar ama düzgün bir sekilde
ikiKudurukAnnesi Bualemdeyeniyim haklarını yiyemem şimdi güzel ilgileniyorlar baya sohbet falan ediyoruz ama ölçümlerini konusunda kararsizim 😏