Merhaba herkese.
ben çok kilolu hamile kaldım. Zaten genel olarak da iri bir kadındım, hamile kaldığım zaman en kilolu halimdeydim. Hamileliğim boyunca kilo verdim. Doktorum da kiloya takıntısıyla bilinen Atilla Okur’du hatta 😂 çok güzel denk geldik yani 😂
neyse ben tam başlangıç kilomu bilmediğim için tahmin yürütüyorum -5 ya da -6 kiloyla doğuma girdim. Çıktım 10 gün sonra Allahım fit olmuşum, manken olmuşum müthişim 💃🏻 herkes hamilelik sana yaradı bak ne güzel oldun falan diyor yükseldikçe yükseliyorum (Allah iyi getirmedi 😂😂) ben de diyorum ohhh emzirirken de bu kadar versem arkama bakmam bundan sonra. Ne de olsa zoru başarmış hamileyken kilo vermiştim emzirirken mi veremeyecektim (VEREMEDİ)
Sonra bir 20 gün sonra benim iştahım bir açıldı aman Allahım hamilelikte irademden eser yok. Tatlı istiyorum diye kanım çekiliyor annem 7-24 muhallebi yapıyor, eşim pastaneden bir şeyler taşıyor. Bir de üstüne üstlük pandemi patlamasın mı 😭 tıkıldık eve, çok hareketsiz kaldım bu süreçte. Bir de kızı uyuttuktan sonra çay saatine düştüm. Çünkü kız uyanıkken yiyemiyorum yediğimden de bir şey anlamıyorum ama çay saati öyle mi tv karşısında kremalı bisküviyi çaya banıp banıp çiğnemeden yutup aç karnımı doyuruyorum🤤🤤🤤
tabi ki şiştim. Kızım 10 aylık olunca dedim ben ne yapıyorum, çay saatini bıraktım. 11 aylık olunca da aralıklı oruca başladım. Ama tabi nutella kaşıklayarak aralıklı oruç olmayacağını, bu şekilde kilo veremeyeceğimi 2 ay içinde anladım. Şekeri, abur cuburu kestim, evde de hareketim arttı spor da yapıyorum elimden geldiğince. Kilo da verdim şimdi hakkımı yemeyeyim 3 ayda göbeğimden ve kalçamdan 6 cm gitti.
AMA YAVAŞ VERİYORUM. Derdim bu.
Normalde kendi metabolizmamı biliyorum, bu kadar uğraşa gerçekten rahat kilo verirdim. Eh bi de emziriyorum ama çok yavaş gidiyor kilolar 😑
Hamileyken kilo verdim diye emzirirken mi depoluyorum acaba? Yemin ederim ilk kendimde gördüm hamileyken fit olup emzirirken davul gibi şişmeyi 😑😑😑
ne dersiniz? Uzun oldu ama belki bir akıl, belki bir fikir. ❤️❤️❤️