edaninannesii biz canım piyasadaki tüm ilaçları kullandık. 4 farklı doktorun tüm ilaçlarını harfiyen yaptık. Hijyen zaten had safhadaydı. Ama geçmiyordu. Azalıp artıyordu sürekli. Cildimiz artık ilaçlardan epey Bi incelmişti. İlaçlar şimdiki uyuza direnç geliştirmiş durumda. Bir gece 4 aylık oğlum kaşıntı dan uyuyamıyor internetten araştırma yaptım. Ertesi gün aktara gidip 1 litre Lavanta yagı ve ardıç katranı sabunu aldım.eczaneden de fucicort krem. Eve geldim. 3 çocuk eşim ve ben Lavanta yagını sprey şişesine doldurup heryerimize sürdüm. Akşama sabunla bekleterek ovalayarak banyo yaptık. Banyodan sonra yara olan kaşınan yerlere fucicort sürdüm. Sabaha yine aynı döngüyle yag akşama sabunlu banyo sonra krem. İlk 2 gün saf olarak yagı sürdük. Sonra yarı yarıya sulandırarak kullandık. 1 hafta hergün bu şekilde kullandık. Bu sürede de çamaşırların hepimize birkaç parça kıyafet ayırdım kalan tüm gardıropu büyük çöp poşetine agzı sıkıca kapattım. Çocukların oyuncaklarını da birkaç tane bırakıp kalan hepsini poşetledim. Nevresim hergün degiştirdim. Koltuga örtü serdim onu hergün degiştirdim. Yerleri çamaşır suyuyla sildim. Sirke işe yaramıyor çamaşır suyu olacak. Kapı kolu kumanda artık hergün dokundugumuz her ne varsa çamaşır suyu koyduğum suyla hergün sildim. Herşeyi mutlaka ütüledim ve ütü suyuna da Lavanta yagı damlattım. Halıları kaldırıp ince kilim sermiştim zaten onları da hergün yıkadım yüksek derecede. Yani dokundugun elledigin heryer mutlaka hergün yıkanacak silinecek. 1 haftada kaşıntı azalarak tamamen bitti. Küçük oğlum dogdugundan beri uyuz cildinin heryeri yara içindeydi. Bu şekilde çocugun kendi cildini gördük. 1 hafta böyle yaptık hepimizde ne gram kaşıntı kaldı. Ne de bir lezyon. Yaralar tamamen iyileşti. Sonra doktora gittik. Hepimize tek tek baktı. Hiç uyuz yok dedi. Hatta ilaçlar işe yaradı galiba dedi. Hayır dedik kaç kere yaptık geçmiyordu 10 gün önce Lavanta yagı yapmaya başladık son durum bu dedik. Doktor bile şaşırdı hatta. Daha önceden birkaç sitenin yorumunda Lavanta yagıyla kurtulanları okumuştum. Ama işe yaramaz. Onca ilaç işe yaramıyor yag mı kurtaracak o kadar basit degil diyordum. Keşke en başta böyle yapsaydım. Kurtulduk çok şükür. 1 ay olmak üzere. Hala daha takip ederim yeni lezyon varmı tekrar çıkar mı diye. Yok. 1 aydır hiçbir uyuz belirtisi yok bizde. Kurtulduk yani.