Merhaba dünya üzerindeki en yorucu, en endişeli, en zor, en heyecanlı, en eşsiz, en güzel görevi ifa eden cânım anneler.💐
Giriş cümlemde anneliğin birkaç sıfatına değinebildim, zira henüz 18 günlük taze bir anneyim.🥲 Ne hissedeceğimi bilmiyorum, birbirinden karmaşık duyguları aynı anda yaşıyorum. Buraya 18 günlük duygu karmaşamın detayına girmeden kısa ve öz sizlere bir şey danışmak için yazıyorum.
Annelik, bundan sonraki hayatımda gururla taşıyacağım rollerimden bir tanesi, bu sorumluluğu bile isteye aldım ve evladıma her baktığımda ne kadar isabetli bir karar verdiğiminde farkındayım. Peki ya diğer rollerimiz? Mesela ben bir öğretmenim, ablayım, evladım, eşim ve asıl mesele bir kadınım…
Yavrumu normal doğumla dünyaya getirdim, epizyotomi kesiğim ve o hatta çok az dikişim var. Şimdi yavaş yavaş iyileşiyorum çabuk toparladım. Fakat birçoğunuzun bildiği gibi doğumdan sonra vücudumuzda ruhsal ve fiziksel birçok değişiklik meydana geliyor. Benim asıl merak ettiğim bu fiziksel değişimlere olan yaklaşımınız. Dedim ya kadınlık rolü üzerinden gidersek, doğumdan sonra kendinizi eskisi gibi kadınsı bulmadığınız oldu mu? Benim oldu. Göğüslerim karardı ve sarktı göbeğimin üzerine kadar yaklaştı, genital bölgem epizyodan dolayı iyice açıldı, kalçamda ve baldırlarımda çatlaklarım daha belirginleşti…
52 kg ile hamile kaldım şuan 55 kiloyum ama yinede kendimi çok kötü hissediyorum. Göbeğimdeki o siyah çizgi bile bana kendimi kötü hissettiriyor. Yenidoğan dönemi özel bir bakım istediğinden neredeyse dişimi fırçalamaya vakit bulamıyorum. Kendimi değil kadınlık insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum. Bu hissiyat kalıcı mı? Eşim beni beğenmeyecek artık gibi geliyor. Çok üzülüyorum. Göğüslerim hep böyle yarıya kadar sarkık mı kalacak? Genital bölgem bir daha asla eskisi gibi olmayacak mı? Göbeğimde ki o iz? Kalçamdaki çatlaklar?! Sizler doğumdan sonra fiziksel olarak ne kadar bir süreye ihtiyaç duydunuz, nasıl toparladınız. Lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşın. O kadar üzgün ve kırgın yazıyorum ki bu yazıyı cümlelerim kopuk ve anlamsız olduysa affola..