Elms_elf Bu konuda post açmayı düşünüyordum siz açmışsınız. Hep sağlıkta şiddete karşı dimdik durdum. Asla etrafımda bu konuda en ufak bir yandaşlığa bile izin vermedim. Ama şiddet sadece sağlıkta değil, heryerde. Ve ben şiddetin hepsine, psikolojik, fiziksel, ruhsal, ekonomik hepsine sonuna kadar karşı durmaya devam edeceğim. Bugün bu haberi okuduğumda tek düşünebildiğim şey 'yazıklar olsun!' Bunu yapan öğrenciye kızamıyorum, onu yetiştiren aileye, o aile yapısını oluşturan toplumsal süreçlere, sosyal baskılara, çocukların yeni çağa ayak uydurmaya çalışırken bilişimsel başkalaşımlarına, öğretmenleri, canım eğitmenleri bu derece elden ayağa düşürenlere, şiddete hedef gösterenlere, 'bunlar da ölmeyi hak ediyor dedik diye öldürecek değiliz'cilere, şiddeti hak görenlere kızıyorum. Binlerce kez yazıklar olsun. Bir can daha gitti ve bu son olmayacak. Her zaman her alanda şiddet yanlıları pusuda bekliyor olacak. Bugün 'bunlar ölmeyi hak ediyor' diyecek, yarın 'öldürdüm çünkü hak etmişti' diyecek. Biz de haberlerden başka ailelerin yıkımlarını elimizde çay bardağımızla, o şiddet bir gün gelip bizi de bulana kadar izlemeye devam edeceğiz.
Yazıklar olsun