Tued Bebeğim dün 2 kere küstü yemek sonrası hemen (6 aylik) kızlar bu çocuk doğduğundan beri yuzuştu yatıyor başka uyumuyor. Internette güvenli yatista kusmak hayat kurtarır diyor . Yani sırtüstü . Karnını doyurduktan sonra hemen uyuyor emerken uyuyan bebek memeyi azindan aldıktan sonra eğer yuzuştu geçirmezsem 10 dk uyaniyor bide korkuyor . Napcam ben ? Alah korusun yuzuştu uyurken kusmasindanda korkuyorum. Uzmanlar karnı doyurduktan sonra hemen uydurmayın diyor kafam çok karisti sizde durumlar ne 😒
senem9 Tued ben de sizin gibi tedirgin oluyordum. Emerken uyusa uyandırsam mı, yok işte yeni emdi sırt üstü yatsın derken ki sırt üstü koyunca üç dk içinde flan dönüyor hemen yüzüstü, canımı sıkıp durdum böyle. Ama hiçbir şey olmadı. Rahat olun 😊
Yazaksami Tued 6 aydan sonra kendileri dönebildiği için yüzüstü yatmalarında bir sorun olmuyormuş diye okumuştum biryerde. Bebek kusarken yan çevirmemiz gerekiyor ama güvenli uyku pozisyonu da sırt üstü yatışmış heryerde böyle geçiyor ven de bunu anlamıyorum🤷♀️
senem9 Tued ki bebeğiniz küçük değil. 3 4 aydan sonra kendilerini kurtarırlar. Kusma gibi durumlarda Allah ın izniyle boğulma riskleri düşük artık. 1 2 ayda dikkat etmekte fayda var. Bence artık rahat olabilirsiniz 😊