Bxbdhdhhdhd Tecrübeli anneler bebeğim 11bucuk aylık ve keşif döneminde çekmece vs karsistiriyor iş filan yere bırakiyom her yeri geziyi dagitiyo kaynamla yaşıyorum birde odada alismasin ileride sen zorluk cekersin misafirlikte filan karıştırır napicam şaşırdım mama sandalyesinde fazla oturmak istemiyor oyuncaklarıyla da pek oynamıyor ileride bana zorluk çıkarır mı acaba
Woody Bxbdhdhhdhd hiçbir çekmeceye kilit vs takmadım. Her yeri döküp duruyor. Baksın görsün keşfetsin. İleride yapmaz
Bsrylmz Bxbdhdhhdhd ben kendi evimizde serbest bıraktım ama misafirliğe gidince hiç yapmasına müsade etmedim şu an 21 aylık değişidebilir ama yapma dersem yapmaz mesela 3 gün önce annemlere geldik hep yazlığa gittiğimizen bu evi ilk defa görüyor gibi heryere dokunmak istedi hayır dedim izin vermedin ilk gün biraz peşinde dolandım şimdi hiçbir eşyasına çekmecesine dokunmuyor başkasının evinde de karıştırmaz çok merak ederse beraber bakabiliriz izin alıp ama tabi her çocuk bir olmuyor bilemiyorum🤷🏻♀️
Bxbdhdhhdhd Bilmiyorum ki birkaç şeyi kilit yaptım da kayanam işte çocuk hep yanımda zaten de ilerisi için diyo o kendi cocuklarinda zarar verecek herşeyi kitlemis eşimde filan karıştırma meseslesi olmamış sizlerede bı danışmak istedim
Nltka Bende hiç bir yere çekmece kilidi koymadım . Bakıyor döküyor karıştırıyor müdahale etmiyorum o karıştırmadan önce zararlı bir şey var mı diye bakıyorum zararlı şeyleri topluyorum . Hatta karıştırsın diye ben açıyorum çekmeceyi . Hiç hevesi kalmıyor bir süre sonra . Salondaki çekmeceleri açardı açmıyor artık. Mutfak çekmecelerine tutuldu şimdi yapsın ondan da heves geçecek . Kayınvalidem dışında çok nadir birilerine gidiyorum zaten karışmayın bence kısıtlarsanız karıştırma dönemi dahada uzar izin verirseniz daha çabuk hevesi geçecek bir engellendiiği için daha çok yapmak isteyecek
Gunes05 Benim oğlumun mutfakta karıştırmadıgı dolap çekmece kalmamıştı. Şimdi dikkatini çekmiyor. Zarar verecek kesici ve kırılacak eşyaları kaldırın ve bırakın karıştırsın. Keşfederek öğreniyorlar.Zaten bir süre sonra hevesi geçecektir.
Bxbdhdhhdhd Harektili bebek birde ben genelde hayır yada cis derim bazen dikkatini dağıtıyorum ama kayanam çocuk birşeyler yapmaya başladı mı alır kucağına çoğu zaman evin içinde dolanır her şeyi çok biliyor kendisi hem öyle yoruluyorda biliyorum nasıl yapicam Bsrylmz
iamthed Benim oğlum da her yeri karıştırırdı, hiç engel olmadım. Başkalarının evinde birkaç kez yeltendi ama hayır diyince yapmadı. Zaten hevesini almış olduğu için sorun olmuyor. Asıl engel olursanız daha çok ilgisini çeker
Bxbdhdhhdhd iamthed Öyle oluyor zaten ilk zamanlar peşinde kuyruk gibiydim büyükler bir yerden eşin bir yerden konusiyor onu elleme bunu elleme bıktım artık bırakıyorum yer ona zarar vericik şeyleri kaldiriyorum geziyor meselea bı akrabamizin çocuğu kadın hiç karismiyor bize geldiği zaman çocuğu bırakıyor hiç birşey de demiyordu etraf darma dagin oluyordu hayır bile demiyor çocuktan çocuğa değişir ama hayirlisi olsun