aziz_sevara Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 5aylık ek gıdaya başladık yavaş yavaş. Yumurta yediriyorum ya beğenmedi yada yiyemiyor. Ağzında tutuyor verdiğimde. Ezerek veriyorum. Nasıl yedirdiniz? Yoğurt la filan karıştırsam mı diye düşünüyorum
ErkekkAnnesii aziz_sevara ben ek gıdaya 6. Aydan sonra başladım 7. Aya kadar tadım sürdü 7. Aydan sonra başladım kahvaltı öğününe başladım ve tadıma devam ettim o zaman verdim ilk az veriyordum biraz suda yada sütümle açıyordum ama ilk 3 gün kuralı yaparken sütümle yada suyla açıyordum veriyordum sonra öğününe kattım çeyrek sonra yarım sonra tam olarak verdim yumurta sarısını ya bebe bisküvisiyle meyveyle veriyordum içine koyup ya tam buğday unu irmik vs suda pişirip öyle veriyordum içine koyup pekmezle vs
Akinege aziz_sevara elinize alip iyice elinizle ezip agzina almasini da deneyebilirsiniz. O şekilde yerdi benin yigenlerim biz daha ek gidaya gecmedik tabi da 😊
tubaozlu aziz_sevara rafadan yapın ozamn severek yer yada hafif kayısı kıvamında benimkide ilkten sevmedi ama şu an 8 aylık hergün bi yumurta sarısını kısmen bitiriyo
aziz_sevara ErkekkAnnesii bana yumurtanın beyazınıda vermemi söyledi doktor beyazı tam protein kaynağı ver dedi. Sütümle açmayı deneyeceğim teşekkür ederim
miracinannesiii ErkekkAnnesii merhaba benimde 6 aylık oğlum var ek gidaya yeni başladım pekmez verip vermemekte kararsız kaldım siz ne zamana verdiniz tam olarak yoğurda falan ni karıştırıp verdiniz
Nohutannesi aziz_sevara omlet yapın. İçine biraz yoğurt katın çırpın daha yumuşak kıvamlı oluyor öyle verin. Beyazını yemek istemiyorlar özellikle kaynatınca çok sert kalıyor.
Kadifemsii aziz_sevara eğer sevmezse biraz ara verip sonra tekrar deneyin bence daha küçükmüş zaten 💐
aziz_sevara fatosd36 doktorumuz ver dedi hatta 4aylıktan sonra ver demişti ben vermedim 5aylık kontrolümüz de niye vermedin tam zamanı ver dedi
aziz_sevara Nohutannesi haşlanmış yumurta ile kızarmış yumurtanın farkı var tabiki nasıl haşlanmış sebze ile kızarmış sebzenin farkı olduğu gibi. Biz yeni başladık ve daha 5ay 9günlük 9/10aylık olsa rahat yedire bilirim ama daha midesi alışkın değil.
Berfinnn aziz_sevara canım benim oğlumda yemezdi ama sulu yapınca yedi hemde doymuyordu birde öyle dene sulu yesin 🌻
aziz_sevara Berfinnn az pişirerek mi yoksa süt le yoğurt ile sulandırarak mı yada suyla. Ben daha su da vermiyorum. Doktorumuz sütün yeter şimdilik dediği için.
Nohutannesi aziz_sevara siz bilirsiniz tavsiye istemişsiniz rahat yedirme taktiği söyledim. Omletle kızartmayı aynı kefeye koyuyorsunuz ya bana söyleyecek bir şey yok.
Berfinnn aziz_sevara canım yumurtayı çok pişirme rafadan diyorlar ya o kıvamda yap sarısı cıvık olsun bence çok sevecek çünkü benim oğlum asla haşlanmış yemiyor midesi bulanıyor anca sıvı yiyor hatta çok beğeniyor sende öyle bi dene bakalım sonucunu bana söyler mısın