Dilek_ İyi günler herkese bebeğim 3 aylık geçen hafta doktor kontrolüme gittik 5500 dü kilo bu hafta sağlık ocağında 5550 çıktı haftada 50 gram almış çok yetersiz değil mi bunu yaşayan var mı ?
Annekizz Dilek_ Benim kızımda 4ay 23 günlük 4aylıkken tam 6 kilo bugün ise 6350 geldi banada az geldi ama doktor iyi dedi
Bebegimm1 Dilek_ doyduğuna eminseniz ve sutunuz yarıyorsa tartı yanlis gostermis olabilir siz eve de tarti alın ben evde bakiyorum saglik ocaginda ve doktorum dakine de baktiriyorum olcumleri kilosu aynı çıkıyor
Twinsmomee Tartılardan fark edebiliyor canım, sağlık ocağının tartısıyla doktordaki tartı birbirini tutmuyor bizde aylık olarak gidiyorsanız bir tanesini baz alabilirsiniz. Birde bezini çıkarmıyorsanız tartılırken boş ya da dolu olmasıda fark eder.
Dilek_ ssnnmm hemşire de doktor da durumu çok normal karşıladı ama bir türlü rahatlayanıyorum işte zayıflatacak gibi geliyor
Dilek_ Annekizz zaten 3 aydan sonra ayda 350-600 arası alması normalmiş galiba. Önceki gibi her ay 1 kg gitmezmiş
Dilek_ Emme süreniz özellikle 3. Aydan sonra azaldı mı sizin de ? Sütüm var biliyorum akışını ama 5 dk da çekşyor kendini oynamaya başlıyor. Doktorum 2 saate bir emzir dedi ama ben saat başı meme teklif ediyorum acaba acıkmasına mı izin vermiyorum ?
Dilek_ Bebegimm1 sütümün yaramadı için neler yapabilirim peki ? Mesela sağınca üstünü kaplayan yağ tabakası görüyorum bu sütümün yağlı olduğu anlamına mı geliyor ?
Bebegimm1 Dilek_ kelin ilacı olsa başına sürer demisler😊 benm sütümde az bende bi çare bulamıyorum mama ağırlikli besliyorum kafaniza takmayın tartıda sorun varmis gibi geldi bu ay bekleyin 4.ayda kilo alimi az ise doktorunuz sık sık emzir der eski postlara bi bakın orda eminim sütle ilgili şeyler yazıyordur
Dilek_ Bebegimm1 ben size merhem olabilirim ama 😊benim sütüm başlarda yok denecek kadar azdı bi emzirme danışmanıyla görüştüm sağolsun Dilruba demirezer ücretsiz destek verdi bana . Ben Dilruba hanımın çayı ve mayya sını aldım üzerine bi de emzirme sonrası iki saate bir sağım yaptım ve sütüm belirgin bi şekilde 10 15 gün içerisinde arttı bebeğim mamayı bıraktı. Su da çok çok önemli en az 2,5 lt su 👌
Bebegimm1 Dilek_ bende caylar ictim etki etmedi doğumdan önce surekli su içerdim bol yemek yerdim dogduktan sonra iştahsizlik başladı 2ay boyunca sütüm oluyordu gogsum sert oluyrdu akıyordu sonra azalmaya basladı bir süre meme reddi yaşadik sonra pompa aldim sagdim 1gun boyunca sutum toplasan 150cc anca cikiyordu şuan emiyor ama yok denecek kadar az geliyor kesin işe yarıyorsa denemek isterim hemen yanıt veriyor mu peki dilruba hanım
Dilek_ Bebegimm1 en geç 1 gün içinde cevap verir . Sonuç verimi kesinlikle inanın ben de bi sürü şey denedim humanalar Maltlar ama bunlar farklı kesinlikle deneyin 👍 özellikle mayya tableti aşırı arttırdı 👍