kaymakliekmekkadayifi merhaba. Bizimde ilk 2 ay kan olmamıştı. Yanağında kaşlarına kafasında döküntü vardı. Aşırı gazı vardı kakası gürültülü ve mukusluydu. Ben hep alerjisi olduğunu düşündüm ama bizi de geçiştirdiler. Sonuç 2 aylık olduğunda her kakasında kan olmaya başladı egzamaları arttı.. Doktora gidene kadar kendim 10 gün diyet yaptım. Alerji için kan testinde hiçbir besine alerji çıkmadı ama normal kan değerlerinde alerjik değerleri yüksek çıktı. Doktor önerisiyle Süt ürünleri yumurta susam diyetine başladım. Mukus kan bitti ama başka besinlere de alerjisi çıktı. Çok ilerledi. Bütün vücudunda kriz gibi yanık izi şeklinde büyük döküntüler çıkmaya başladı beni emdikten sonra. Vücudunun verdiği tepkilere göre pek çok besini kestim.Şu an süt, yumurta, tahin, kakao, tavuk, kırmızı et, çiğdem, fıstık, çilek, vişne tüketemiyorum. Kısacası bence siz daha yolun başındayken ilerlemedeb önce bir süt diyetine girin. Ama süt ile ilgili her şeyi kesin ki süt alerjisi var mı yok mu anlayın. İlaçların içerisinde süt proteini olarak laktoz konuyor ona bile bakmanız lazım. 1 gr da aynı alerji etkiyi yaratıyor 100 gr da. Eğer diyete yapıcaksanız diyetini boşa gitmesin. Süt, peynir, yoğurt, tereyağı, sucuk, salam, sosis, galeta unu, tüm paketli gıdalar bunları 15 gün kesin. Eğer düzelme varsa süt alerjisidir. Ama inşallah alerjiniz yoktur. Çok zor bir süreç. Makarna vs her aldığınız paketli gıdaya bakın eser miktarda süt içerir yazarsa onu da tüketmeyin. Aslında süt kadar yumurta da çoğu bebekte alerjen ikisini de kesebilirsiniz. Sütü denediniz geçmedi yumurtayı da kesip ikisini birlikte gözlemeyebilirsiniz