Aslanatlas ay az önce uzun uzun yazdım ama int gidince hepsi silindi sinir oldum ay neyse 😆
Bebeğin çok akıllı maşallah hircinlasmasi dan belli. Bu çok normal bır tepki kendinden düşün normalde karşındaki insan sen leb demeden leblebiyi anlıyordu ama şimdi anlamıyor çok gıcık degilmi. Bebeğinde öyle önceden o bardağı gösteriyordu sen suyu veriyordun şimdide illa bardak de Su de falan diyorsun mesela diyorum yani oda gıcık oluyor daha fazlasını yapmak zor geliyor falan çok normal. Senin yapacağına gelirsek her zaman sabırlı her zaman sakin her zaman tatlı dilli vee en önemlisi NET olacaksın. Kibarca atlas galiba ismi atlas çim şu anda sinirlenmeni anlıyorum fakat ismini söylemezsen ne istediğini bilemem bu yüzden adını söylersen hemen istediğin şeyi verebilirim. Gibi hem onu anlafigini hemde kendi tavrından vazgeçmediğini gösteren cümleler kurman lazım. Tabi her zaman aynı cümleler değil buda itici olur. Mesela baktın inatlasiyor ağlıyor falan sakın vazgecme onu da çok bunaltmadan hemen dikkatini başka birşeye çekmeye calis ama istediğini yapma yoksa bu onun zaferi olur ondan sonra feriştahı gelse dediğinden vazgeçmez 🥰 tavrımız net üslubumuz yumuşak ve her zaman konuşarak anlatarak. Aa bak biliyor musun babanda buna kaşık diyor sende söyleyebilirsin gibi. Kısacası sihirli bir değnek le yada psikolaga gitmekle bir anda hiç birşey değişmiyor üstelik 2 yaş sendromundan hala çıkamadı şuan liderlik içgüdüleri aşırı yüksek bir dönem kaprisler hepsi normal. Mesela çocuklar kreşe gidince ne oluyor biliyor musunuz orada bir ekip halinde hareket ediliyor çocuklar öğretmene aşırı bir saygı hayranlık duyuyor e tabi öğretmen herkesin tek tek huyuna giremeyeceği için herkesi zamanla kendi kurallarına düzenine uyduruyor yani normal günlük akışa e çocuk bakıyor herkes konuşmak için izin alıyor sırayla oynuyor falan oda ayak uyduruyor bu yanliz basına yaptığı kuralsizliklar mecburen toplum içerisinde değişmek zorunda kalıyor. Tamamen mecburiyetten düzeliyor 😆 o yüzden sizde evde aile içerisinde devamlı düzen içinde olun belli minik kurallar koyun. Eşinizle beraber hareket edin. sofraya oturmadan el yıkanır herkes bunu bilir yapar kimse söyleme ihtiyacı hissetmez mesela ama siz söyleyin mesela eşinize işte hadi bakalım şimdi yemek yenecek ve herkes ellerini yıkayacak beraber gidin yıkayın babasida yıkasın her yaptığınızı söyleyin günlük işleri ama oğlumuza söyler gibi değil kendi kendinize yüksek sesle şimdi yemek bittiğine göre herkes kendi tabağını kaldırıyor. Uyku vakti geldiğinde göre ışıklar kapanıyor falan zamanla bunlar oturunca değişecek inşallah. Böyle şeyler canım şimdi basit duruyor ama sürekli yapınca illa ki etki eder ve bu konuya canını sıkma gergin olma herzaman neşeli ol geçecek 🥰🌹