Minikecrem Bebeğim 10 aylık bi kaç gündür grip olmuş burnu akıyor ve öksürüyor az önce acilden geldik bronşiti varmış çok üzüldüm o daha çok küçük 😔 nasıl geçirebilirim bronşitini fikri olan var mı arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için…
AloneMom Minikecrem sakin ol canım benim kızımdada olmuştu 1 yaşındaydı.Buhar vermiştik ventolin ve cortair diye iki tane ilacı vardı buhar olarak veriyorduk.o çok iyi geliyor.antibiyotigini ihmal etme geçiyor korkma.gecmis olsun 🙏🏻♥️
BenMathilda Minikecrem BenMathilda Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun, Teşhis konulduysa tedaviye de başlanmıştır, nebulizatorle hava(ventolin, budecort?) veriyor olmalısınız, aksatmadan, geceleri dahil, havasını verirseniz bebeginiz 1-2 hafta içerisinde toparlar. Balgam masajı öneriliyor youtubedan onu da inceleyebilirsiniz. Tedaviye ek olarak, ıhlamur, elma(çekirdeği ile birlikte), Ayva yaprağı veya direkt cekirdegiyle birlikte Ayva kaynatıp icirebilirsiniz. Yanında sigara, parfüm, supurge makinesi kullanmamalisiniz. Odasında çamaşır vesaire kurutulmamali. Yumuşatıcı, detarjan kokularından da uzak durması iyi olur. Tozlu hiçbir ortamda bulunmamali. Odayı sık sık havalandırmak temiz hava almasını sağlamak da önemli bir husus. Burun temizliği de önemli ama hava kullanıyorsanız çok yıpratmaya gerek yok. Banyo yaptiracaginiz zamanlarda, uzun süre buharlı ortamda kalmamasını - tıkanmamasi için- dikkat etmelisiniz. Balgami için doktor mutlaka ilac reçete etmiştir, onlari da aksatmamalisiniz. Balgamini atarken bazen kusarak atabilir, bu gibi durumlarda da endişeye kapılmayın, çıkarması iyi bir durum. Benim bebegim de 6 aylikken bronsit olmustu, malesef bitkisel şeylerde uğraşıp tedaviyi aksatmistim ve durum ilerlemişti. Ancak gerekli tedavi uygulaninca 3-4 güne toparlayıp 1-2 haftaya iyilesmisti. Umarim sizin bebeğiniz de bir an evvel iyi olur, gecmis olsun 🌷
Minikecrem AloneMom teşekkür ederim inşallah daha kötü olmadan geçer bronşit deyince çok kötü hissettim kendimi 😔
BenMathilda Minikecrem Kendinizi kötü hissetmeyin, tedaviyi uyguladığınız muddetce bebeginiz çok hızlı toparlayacak 🤗