Annesiiiiiii Kızlar çişli-kakalı bez sayısı normal, gelişimi sağlıklı, boy uzaması iyi fakat kilo alımı az diye doktor tavsiyesi ile mama takviye eden var mı aranızda?
Minikpandailay Annesiiiiiii İlk başlarda sma optripro kullandım memnundum kilo alımı da çok iyiydi. Sonra Bebelac Gold a geçtim onndan da çok memnunum gaz kbzlik yapmadı kilo aldırdı
Umay_ Annesiiiiiii benim bebeğim de ek gıdaya başlayana kadar kilo olarak hep ortalamanın biraz altında kalıyordu. Takıntı yapıyordum bayağı kilo meselesini. Ancak bebeğim de açlık belirtileri göstermiyordu. Kilo dışında gelişimi iyiydi ve mutluydu. Doktorum da başından beri anne sütü yanlısı bir doktor. Anne mutlu bebek mutluysa mama ver diyemem daha sık emzir demişti. O şekilde ilerledim. 6. Aya kadar yenidogan gibi her iki saatte bir emziriyordum. Üstüne bı de sagdigim sütten bile veriyordum 😀 biraz biraz farketti kilosu ortalamaya yaklaşsak da yine de zayıf bir bebekti ama gelişim aşamaları gayet iyiydi kilo dışında.Bu şekilde 6 ayı devirdik. 7. Aydan sonra ek gıda ile birlikte anca kilosu ortalamayı tam yakaladı.7. ayın sonunda her gün kuzu kıyma kattım sebze purelerine. Çok farketti. Belki sizin durum da benzerdir diye uzunca anlattım😊
Annesiiiiiii Sny07 hipp kullanıyorum canım zaten ama acaba böyle bir durum yaşayan oldu mu, kendimi kötü hissettim çünkü
Annesiiiiiii Minikpandailay ben kullanmak istemiyorum canım o yüzden sordum, böyle bir durum yaşayan var mı diye. Hipp aldık onu kullanmaya başladık biz de
Sny07 Annesiiiiiii Eds yle meme reddi yaşamazsın bizde de çene yapısı gelişmediği için emememiş kilo alamadı mamaya başladık hiple biberon verdim ben ve 2. Ay bittiğinde meme reddi yaşadım o yüzden sık sık emzirin hatta sağma makinanız varsa emdikten sonra beş on dakika sağım yapın uyarı verir sütünüzü artırır
Kelebegimmmm Annesiiiiiii e tamam gayet normal. Sık emzirin ikinci ay daha çok alır. İstediğinz yerden araştırın 500 gram yeterli mama vermk o kadr masum değil. Sütünz azalack ve biberondan meme reddi olablr
Minikpandailay Annesiiiiiii Sen bol bol emzir ve kendin de bol bol su iç. Mamaya başlayınca meme reddi felan çok olutor. Az da almamış zaten kiloyu sen sık sık emzir
Annesiiiiiii Kelebegimmmm evet o yüzden çok korkuyorum ben de. Sık sık emziriyorum, biberon ile değilde eds ile veriyorum. Biberon meme reddi yapıyor diye. 730 gram her yerde iyi ama iki doktor da mama takviyesi dedi, şimdi de vermeye başladım ancak içim içimi yiyor😔