___1Prensannesi___ Kızlar bebeğim 5 gündür kaka yapmıyor az emiyor gazını filan çıkartıyor ama kaka yapmıyor idrarında da azalma var sebebi nedir sizce bilgisi olan varmı
Aycan5454 ___1Prensannesi___ bizde de o durum var dünden önce fitil kullandık öyle yaptı ağlıyor kakasını yaparken 🙄
Okyanustakibulut ___1Prensannesi___ canım bebek yağı ile poposuna kulak çubuğuna döküp masaj yapabilirsin daha da yapmazsa eczanede fitil var 5 dakika sonra yapıyor
Annefasulyesi ___1Prensannesi___ kesinlikle poposuna bişey sokmayın. Doktorumuz birisi size yapsa hoşunuza gitmeyecek şeyleri bebeğinize yapmayın diyor. Hem 7 ila 10 güne kadar kaka yapmaması normal. Eğer zorlandığını düşünüyorsanız da bırakın müdahaleyi çocuk doktoru yapsın. Benim kızımda bugün sabah yaptı kakasını 6 gün geçti. Kullandığımız lavman fitil tarzı şeyler bağırsakları tamamen boşaltıyor. Yada kulak çubuğu şırınga tarzı şeyler bir uyaran olduğu için bir süre sonra vücut o uyaran olmadan kaka yapmıyor. Lütfen doktorunuzla irtibata geçin.
Muverrih ___1Prensannesi___ Anne sütü alıyorsa 10 gün eğer mama kullanıyorsan 3 gün yapmaması normal. Rahatsızlığı yoksa takma ara ara oluyor o aylarda bizimde oldu. YouTubede masaj videoları var onları uygula birde sabah akşam 1 çay kaşığı zeytinyağı ver. Orasına burasına birşey sokma bağırsaklarına zarar verirsin
[silindi] Benim bebeğim kolikti ve uzun süre yapamiyordu kakasını bende hastanelerde çok ağladığı için poposuna şırınga ucuyla zeytinyağı sıkıyordum iyi geliyordu siringayi degdirmeden önce istersen ilk önce zeytinyağı sur canı yanmasın 🌸
Fadimeguned Okyanustakibulut merhaba o fitil piyasadan kaldı diyo eczacılar siz aldınız mı bu aralar ben en son geçen ay sordum herkez aynı şeyi söyleyince bıraktım benimde bebeğim çok kabız oluyor
Okyanustakibulut Fadimeguned ben almanyadayım burada verdiler bilmiyorum Türkiye’de İslami doktorun verebileceği bir fitil veya şurup vardır
Rules ___1Prensannesi___ kulak pamuğunun ucuna zeytinyağı sür çok hafif uyar canım poposunu yapacaktır hemen. Bize doktorumuz ilaç kullanmak yerine doğal yöntemleri yapın diye önermişti