Kızlar ya 15 günlük olduk ama hala düşmedi bebeğimin göbek kordonu ne yapabilirim moralim çok bozuldu hala yıkayamadım bebeği siliyorum arada sadece :(
Marguerite alkollu gazlı bezle siliyor musunher gün canım
Marguerite doktor hastanede yazıyor eczaneden alıyorsun
Marguerite canım benim bebeğiminde 18. Gün düştü merak etme düşer
Marguerite bizimki 11.günde düştü ..Bende korkarak siliyordum hep..kurumuş mu peki göbek bağı??
Marguerite cnm bizim göbek bağımızda baya geç dümüştü ama doktorumuz orayı kuu tutarak yıkayabilirsiniz demişti biz ilk gündern beri yıkadık
Marguerite elbette siz daha iyi bilirsiniz ama yıkamama sebebi ne? Dr ebe bize dikkat ederek yıkayabilirsiniz demişti 2.gün eve gelir gelmez yıkadık hatta her gün yıkadık 5.gün düştü 4.gün hastaneye gitmiştik sarılık yüzünden baya geç geldik gördüm ki pipisi yukarı gelmiş tüm gövdesi sırılsıklam olmuş işte orası ıslandığı için göbek düşünce iltihap geldi ama o da bakımla geçti
Marguerite Canını sıkma Bebeğim 17 günlükken düştü göbeği
Zeyyez zararlıymış o . Bizde siliyodukda bebeğin tiroidlerine varana kadar etkiliyormuş hala kordon yaş olduğu için
Zeyyez bi sprey verdi likit cilt temizleyici diyo üstnde cnm onu skıyorm hergn üstğne :(
Ftmablmr ibşallah cnm ya yıkayamıorm düzgn kaldı çocuk öyle üzülüyorm:(
Benm bebeğimi ben göbekLiyken sürekLi yıkadım bi sorun oLmuyo asLında kuruttukdan sonra bizimde 4. Gün düştü çabuk düştü ama kanaması oLdu K vitamini iLe destekLedik seninki demekki tam kapanacak kuruyup korkma daha iyidir beLki
Esraabrklu kurudu aslnda cnm ama kaç gndür öyle düşemedi bi:(
Yıkamanda bi mani yokki sadece yıkadıktn sonra iyi kurulaman gerek o bölgeyi
tugbaemir korkuyrm mikrop kapar diye ne bliyim:(
Gzd bende şmdi poposunu yüzünğ flan yıkattm canm komple yıkamadm yne ama isilik oldı hergn artk en iyisi böyle yüzünü göbek dşında yerlerini yıkaym😐
Marguerite benimkide ondan
Marguerite bende yıkamadım merak etme canım sil bebeğini sadece. 25 gün düşmezse o zaman dr a götür. Ben alkol vs hiçbirşey sürmedim sadece temiz tuttum nemli olmamasına dikkat ettim hepsi bu
Marguerite aynen canım yıka havalar iyice ısınmaya başladı, kıyafetini göbeğine koy elinle kapat öyle yıka hiç bişey olmuyo Allahın izniyle
Zeyyez sen nasl sıkıyosn canm peki ya bise hemşire etrafına sık demiş doltor direk üstğne dedi hangisi dogru bilemedm
Marguerite direk üstüne sıkıyorum mendili ile kuruluyorum 9 güne düştü
Huzeyfe bize de düşmeden yıkamayın dedi doktor canım ondan yılamadık aslnda annemler yıkamak istedi ama doktor öyle dedi diye ben yıkatmadım sildik hep o yüzden sacece 😐 sanırım düşüuor ama şuan koptu kopçak doktor baticon sür dedi acile götürdk az önce iltihap gibi geldi sarı içi korktuk baticon sür dedi siz ne sürmüştünğz 😐
Marguerite iltihaplı akıntı geldikten sonra bize 8 saatte bir batikonla pansuman yap steril bezi üzerine koy ve bantla demişti bantı açarken canını yakar diye steril bez eninde belini iki kere dönecek boyutta bezler kestim onları sarıp bezi bantlıyordum Çok geçmiş olsun ben çok evham yapmıştım korkmayın geçiyor hatta ıslaklık yüzünden göbeğin iç kısmı şişmişti ebe yaktır dedi ama batikon pansumanından sonra hepsi geçti özen sabır sakinlik gerekiyo sadece Rabbim yardımcınız olsun
Marguerite bizde ki iltihap kokuluydu buda kötü bi durumdu aslında Dediğim gibi bakımla geçiyor Allah’ın izniyle geçer hiç üzülmeyin