tgbmhr Merhabalar bebeğim 55 günlükken süt alerjisi teşhisi kondu 10 gün sonra 10 aylık olacak hala diyet yapıyorum. Emziriyorum .
Benim bebeğimde alerji kanda çıkmıyor bağırsak solunum deri tepkili orta şiddette alerjisi olduğu için çok katı diyet uyguladım.
Domates salçası kullanamazsınız yasak önce onu söyleyeyim. Tatlı biber salçası var veya kapya biberden yapabilirsiniz onu kullanmalısınız.
Çoklu besinde yiyeceklerin birbirine değmemesi (bulaşma yani) aynı kaşık doğrama tahtası bıçak kullanılmaması gerekmekte.
Paketli tüm ürünleri hayatınızdan cikarmalisiniz. Aldığınız her market ürününü ilacı kontrol edin içerik kısmını okuyun. Eser miktar yasaklı olan gıda içeren hiçbir şey yemeyin. Diyete ne kadar sadık kalırsanız o kadar ilerleme kaydedersiniz. Her kaçamak sizi çok geriye atar yaptığınız diyete yazık olur.
Siz yine pirinç tuketebiliyorsunuz sanırım bende yasakliydi. Bebeğim 4 aylık olana kadar kuzu eti bulgur pilavı zeytin patates salatalık ile beslendim. Sonra makarna ve güvenli sebze açtık 6 aylık olana kadar. 6 aylık olduğunda deri testi yapıldı süt alerjisi geçmiş ama yumurta ve domates yüksek kakao hafif alerji olarak çıktı. Yani çoklu besin alerjisine döndük. Hala bir çok yasaklı var ama buna şükür pirinç ve dana etini geçtik. Kabuklu yemişler yasak alerji çıkmamasına rağmen.
Şu anda süt diyetini açıyoruz çok şükür. Yakında bebeğimde diyet açmaya başlayacağız inşallah.
Bende emzirirken kuzu eti kemiği bol süt yaptı . Birde hurma bestlak damla ve maltana şeftali (ananaslisi var ama tropik meyve yasak olduğu için içmedim) sütüm azaldıkça bunlarlar destekledim. 2.aydan sonra motivasyonu düşüyor diyette insanın alerji gruplarını takip edin bol bol oradaki tecrübeli anneler yardımcı oluyor. Elinizden geldikçe emzirmeye çalışın alerjinin tedavisinde çok faydası var alerjik mamalardan yardım alın ama diyet yapamam deyip bebeğinizi o acı mamalara mecbur etmeyin.
İmkânınız varsa güvenli mevsim meyve sebzelerinden bebeğinizin ek gıda dönemi için sebze meyve stoklayin.
Umarım kısa zamanda diyet açma evresine gelirsiniz. Sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım