İlk önce uyku düzeni oluşturmalisiniz. O ayda 2-2.5 saat uyanıklik süreleri var. Uyandıktan sonra ilk uykusuna 2 saat sonra geçsin. Daha sonra 2. Uyku geliyor. Onda da ilk gündüz uykusundan uyandıktan 2.15-2.5 saat sonra yatırın. Bu iki uyku min 1 saat olmalı. En son uyku şekerleme uykusu maksimjm 45 dk oluyor ve saat 17.30 dan sonraya birakmauin. Ama kimi bebekler bu ayda 2 uykuyuda yeterli sayıyor artık onu deneyerek göreceksiniz. Neyse akşam uykusuna da son uykudan 2.5 saat sonra geçmeli. En geç 8 de uyumuş olmalı. Şimdi bu yazdıklarım ideal olan ama bebeklerde makine değil her zaman böyle olmuyor. Ama siz aşağı yukarı böyle bir düzen olusmaliinjz önce. Bu düzeni oluştururken desteğe devam edin. Sonrasında uyku eğitimi kısmı yer alıyor. Düzen olmadan uyku eğitimi olmaz. Ve her uykudan önce 15-20 dk rutinleriniz olsun. Yani bebeginize uyku saatinin yaklaştığını hatırlatan şeyler. Mesela gündüz uykularında biz odaya gireriz, hafif klasik müzik açarız, karartma perdesini kapatırız, altını değiştiririz, hafif masaj, pijama, sonra kucahima alır odada bı dolaştirirm eee eee uyku vakti geldi derim ve yatağına koyarım. Aynı şekilde akşam uykusu içinde ayrı bir rutininiz olmalı. Mesela uykudan önce hikaye okuma, banyo yapma, pijama giyme bunların hepsi bir rutin. Ama bu rutinleriniz aynı sırada olsun. Dediğim gibi ilk önce uyku düzeni sonra eğitim. Bende kendim verdim okuyarak öğrenerek. Başarılı olamassm destek almayi göze almıştım ama gerek kalmadı