seyma_YA Kızlar 6 aylık kızım ben alerjiden şüphelendim ama hangi doktora götürsem alerjisi yok dendi dün yumurtanın sarısını az az tatırdım eyer alerjisi varsa ne gibi tepkime gösterir bilgisi olan annelerimiz yardımcı olursa çok sevinirim☺️
irem09 3 gün kuralı ile tattırın 1 cay kasıgı seklinde. Huzursuzluk gaz sancısı, vucutta kızarıklık döküntü ve kaka kan seklinde belirtisi olur. İlk gün çıkmayam alrji 3 gun sonra tepki verebiliyor. Bu nedenle 3 gun azar azar deneyin
Gizemgnsyagci Eğer doktor alerjisi yok dediyse yoktur ne diye alerji olduğundan şüpheleniyorsunuz? alerjisi de döküntüler olur kanda kaka olur nefes darlığı gelişir
seyma_YA Gizemgnsyagci kakası mukuslu karın guruldaması var vücüdunda sivilce gibi şeysler çıkıyor yani durduk yere alerjisi var demiyorum
Gizemgnsyagci seyma_YA mukuslu kaka alerji olduğuna kesin kanıt vermez. Bağırsakları ip gibi ince olduğundan gurultu mevcut olabilir kanlı kaka görülmediği için alerji kesin diyemezler. Hem cilt testi ve kan testi yapılması gerekiyor bebeklerde sağlama yaparlar ikisinde de sonuç pozitif ise alerjik denir
seyma_YA Gizemgnsyagci kakasında kan olmadığı halde alerji testi yapıp alerjisi çıkan insanlar tanıyorum yani alerji nekadar ilerlerse okadar kan fazlalaşıyor
Gizemgnsyagci seyma_YA alerji sürece bağlı bi şeydir benim kızımın alerjisi kan ve cilt testinde pozitif çıktı mesela. Ama doktorumuz büyüdükçe azalacağını söyledi 6 aylık olduğunda tekrar yapılacak 1 yaşta tekrar böyle bi sürece girdik