zehranur01 Daha önce sağdığım sütüm vardı buzlukta duruyordu bebeğime vermeye çalıştım ama biberonla almıyor. Anne sütünü nasıl değerlendirebilirim. Anne sütü pişirilir mi yada tavsiyesi olan var mı ?
turansmom zehranur01 Bebegin kaç aylık bilmiyorum, ek gıdaya geçmisse yoğurt yapabilirsin sütünle. Pürelere koyabilirsin, muhallebi yapabilirsin sütünle
Mugeela44 zehranur01 Bebeğe vermekten başka değerlendiremezsiniz anne sütünü çay kaşığı ile verseniz?
curly_mom zehranur01 öncelikle anne sütünü direkt ısıtmayın benmari usulü ısıtmanız gerek.. Yoğurt falan yapan var ama güzel tutmuyor diye duymuştum 🤔 muhallebilerine ya da kahvaltıda karışım falan veriyosanız içine ekleyebilirsiniz, pişirme işlemleri bittikten sonra ekleyin kıvam açmak için.. Bi de biberon almıyorsa bardaktan ya da kaşıkla verebilirsiniz meme reddi yapmaz bu şekil
Mugeela44 turansmom yoğurt tutmaz. Anne sütüyle bir şeyler yapmak bana aşırı itici geliyor nedense 🤷🏼♀️
Asleres turansmom yoğurdu nasıl mayaladınız bende yapmak istiyorum da bilemedim , en yapımı yoğurtla mı mayalamak gerekiyor yoksa marketten aldığımız yoğurtta olur mu
turansmom Mugeela44 Yoğurt tutuyor ama cıvık oluyor. Valla ben her şeyi yapıyorum mis gibide oluyor, bilemem onu. Kasıkla vermeside mantıksız ona alişıyor sonra hızlı akış olduğu için ben memeye tekrar döndürmek için aylarca uğrastım malesef🙂
Mugeela44 Anne4 akıl değil fikir veriyorum ☺️ Kendisi bilir yine de burada deneyen anneler var tutmuyor ve benim fikrimce itici geliyor bana
turansmom Mugeela44 Zaten memeye çok düskün olmayan, süte düskün olmayan bebekse meme reddi yapabilir. Benim oglumda 6 aylıktı cay kasıgıyla birşeyler verdigimde reddetti canım. Yani oladabilir, olmayadabilir denemedende bilinmez bu yinede, haklısın🙂
Mugeela44 Anne4 bu da benim fikrimdi. Ben şey demedim yani “ Bana itici geliyor sakın yapmayın “ demedim. Burada herkes bir şeyler hakkında fikrini söylüyor. Burada biri size ya bence kendinizi atın dese dinleyecek misiniz?
Asleres Bilen annelere soruyorum o buzluktaki sütün içine mesela Mevsim meyvelerini koyup meyveli süt gibi yapılabilir mı ?