Cansincan Merhaba hanımlar erkek bebeğe altın künye takılır mı altının haram olduğunu biliyorum hediye olarak geldi takmasak ayıp olacak altın suyuna batırılmış gümüş taksak aynı şekilde haram olur mu ?
aksam_ Cansincan kuran da erkeğe altın haram diye bir ayet yok. Bir kaç hadis var sadece onlarda ne kadar güvenilir tartışılır. Kuran da haram edilmemiş bir şeye haram demek yanlış
Son_1453 Cansincan canım bebeğe takabilirsiniz onun günahları yokki haram olsun büyüklerde geçerli haramlık erkeğe gümüş kadına altın yaraşır ☺️
Musonn58 Cansincan dinimizce erkeğin ipek giymesi ve altın takması uygun değildir. Bizde oğluma gümüş künye almıştık
Annis-ogul Cansincan soyle birsey var cnm eğer sen karından esirgeyip kendine altin taki alırsan haramdir, altında öncelik kadınındir .ama cocuk için alındığı için haram olmuyor. Ama herkesin kendi taktiri isteyen alir isteyen almaz
Cansincan ikizlerinannesi2985 Mommysharkdoodoodoodoo Gunsss nursocum Busee04 05ay05az20e1sra14na9di3r27 aksam_ Son_1453 Musonn58 Annis-ogul Eymeninannesi12 cevaplar için teşekkürler can anneler 🙏🏻 Kadınlık hormonu durumunu da gördüm internette galiba bile bile takmamak gerekiyor ya da hediye edenin göreceği zman bi saatlık takıp cıkartıcam gümüşün altın rengimde olanından bulursam onu da alabilirim aslında
Son_1453 Son_1453 arkadaşım bu yorumumda yanlış anlaşılmasın lütfen tepkili yazmadığımı bildirmek isterim ama lütfen araştırmak gerekiyor inkar etmek şüpheye düşmek olmaz
Musonn58 Son_1453 bebeğin günahı yok tabi ki ama anne babası bu durumu bildiği halde takması uygun değildir
Son_1453 Cansincan ayrıca bizde erkek yeğenlerimde kullandık künyeyi yeni doğdu bitane onunda bileğinde isimli künyemiz var 🥰
Son_1453 Musonn58 evet canım haklısın şimdi dinledim de bebek mükellef değil ama anne baba mükelleftir diyor
ikizlerinannesi2985 Cansincan benim oğlumun var takıyorum. Bebek daha o, ne günahı. Buluğ çağına gelmemiş çocuğun günahı mu olur😌
Mommysharkdoodoodoodoo Bilimsel olarak yaklaşırsak altının enerjisi kadında farklı erkekte farklı etkiler yapıyor. Erkeklerin enerjisini kötü etkilediğine iktidarsızlık yaşattığına dair bilimsel araştırmalar var. Benim de oğlum var ama herhangi bir takı asla takmıyorum.
nursocum Cansincan Erkeğe haram demiş daha bebek ben taktım oğluma çok beğeniyorum aşırı güzel duruyor ☺️