Kbrasg Biraz dan 2. Ay aşılarını yaptırmaya gideceğiz hem özel aşıları hemde devlet aşıları yapılacak toplamda kac ası yapılıyor bilgisi olan var mı Elimde ki listede karma, verem, cocuk felci özel olarakta rota asısı yazıyor. 4 tane cok değilmii??
Mertbebek50 Kbrasg haftaya bizde yaptırcaz saglık ocagında yaptırıyorsunuz degilmi 2 tane biliyorum ben ama aşıyı
Melike14 Kbrasg canım 3 aşı yapılıyor. Verem aşısı sol kola yapılacak. Karma aşısı bir bacağa Yapılır. pnömokok dediğimiz zatürre aşısı (ağır bir aşıdır) diğer bacağa yapılır. Rotavirüs alışı oral bir aşı yani ağızdan içirilir
Ysg0 Ay açılarını biz 3 tane yaptırdık verem ve karma aşılar doktorumuz 3. Ayda rota aşını yapacak. Çocuk felci ne zaman yapılır bakmadım 🙈
Kbrasg Ysg0 3 tane yazmıssınız verem karma diğeri çocuk felci olabilir mi ağızdan yapılıyor çocuk felci
Melike14 Kbrasg çocuk felci ağızdan yapılmaz canım 5li karma aşının içerisindedir(difteri/Boğmaca/tetanoz/çocuk felci/influenza) oda bacaktan yapılır
Ysg0 Kbrasg yok ağızdan verilmedi rota ve çocuk felci ağızdan yapılıyor.. zatürre verem difteri karma aşılar 3 aşı bunlar 2 bacak 1 kol şeklinde yapıldı.
Kbrasg ikizlerinannesi2985 İyice kafam karıştı internette de 2 4 ve 6 ay yazıyor sizde bir bakın istersenz
Melike14 ikizlerinannesi2985 2. Ve 4.aylarda da yapılabilir 3. Ve 5.aylarda da. 2.ay aşkları ağır olduğu için biz 3 ve 5 i tercih etmiştik ama 2 ve 4te de yapılabilir
Melike14 Kbrasg rota aşısı 2. Ve 4.aylarda da yapılabilir 3.ve5.aylarda da yapılabilir. 2.ay aşıları ağır olduğu için biz 3ve5 i tercih etmiştik
ikizlerinannesi2985 Melike14 ama esas olan 3 ve 5 tir o zamanlarda zorunlu aşı olmadığı için, öbür türlüsü ağır gelir. Doktorumuzun yaptığı açıklama☘️ Sevgiler🌸
Kbrasg Melike14 @ikizlerinannesi tesekürler cevaplarınız için bende bi konusuyum dr umuzla gercekten 3 ası cok fazla rotayı diğer ay yaptrmak daha mantıklı