Uykusuzhayat gunde 1 saat park ve disarida gezinti ( bu sirada bol bol kisa etrafi anlatan konusmalar yapin aaa bak mavi gokyuzu , beyaz araba gecti, bak bu otobus ,)
sarkilar cok ogretici oluyor. Bunlar disinda surekli ogretmeye calismayin, oyunlarla kitaplarla ogrenecek sizi dinleyerek taklit ederek. Ben bicir.bicir.co hesabini tum sosyal mecralardan takibe aldim ve Buket hanim in verdigi bilgiler sayesinde cumle kurup konusmaya basladi oglum. Ekran yok telefon yok, bazen 10-20 dk ( haftada bir -2 kere oluyor ama konusmadan once tv telefon olmamali veya yaninda olup interaktif sekilde birlikte izlenmeli) Bir olayi anlatirken sirali 3 kisa cumle kurarak anlatin. yemek hazir yerine, yemegi hazirliyorum. Birazdan yemek yiyecegiz. Ve yemek hazir! gibi , evde belirli nesnelerle bir suru kelime cumle fiil calismasi yapilabilir. cocuga once kendi ihtiyacini anlatabilecek kelimelerden baslayin ogretmeye ( sayilar renkleri sonra ogrensin) acim susadim yemek yemek gibi seyler daha hayati. ve ozellikle fiiller ogretilmeli . oyun oynamak, ziplamak , temizlemek, ( fiilleri anlatirken taklit yapmak ve bir eylem yaparken ona da anlatarak konusmak iyi gelir) ve de onu dinlemek icin firsat vermek ise yarayacaktir. baktiniz cabaladiniz 1 ay icinde gelisme gormezseniz konusma terapistine gidersiniz