merhaba herkese,
Danışmak istediğim bir husus var. Tecrübe sahibi arkadaşlar lütfen fikir versin.
bebeğim 3,5 aylık şu an. 1,5 aylıkken fln yoğun gaz sancıları oluşmaya başladı. Başından beri anne sütü alıyor. Sarılık nedeniyle ilk ay mama desteği de verdik ama çoğunluğu anne sütü aldı hep. Şu an aynen devam ediyor.
doktor gaz sancıları için damla verdi, probiyotik kullandık. Açıkcası bariz bir faydası olmAdı. Ben gaz yapar korkusuyla 1 ay tahin, pekmez, kuru meyveler, tahıl ekmeği, hafif çorbalar, makarna, tavuk, et ile beslendim. Karnında şişlik oluyordu ve sürekli gazını biz bacakları geri ittirerek fln çıkarıyorduk. 3 aya yaklaştığında gazını kendi atmaya başladı. Baktım karnında sertlik kalmadı, biz dolaştırırken de gazını kolayca çıkarıyor beslenmemde normalleşmeye başladım. Doğum günümde 1 dilim pasta yedim mesela, kahvaltıda çok az yumurta tükettim. Sütlü tatlı yedim. Damlaları bıraktıktan sonra uykuya dalmada sorun olmaya başlamıştı. Zor uyutuyorduk. Ancak bu süreç 1 haftadır devam ederken kakası da 2 günde 1 kereye dönmeye başladı. Tek seferde çok yapıyor ama 2 günde 1. Kılcal damar şeklinde hafif kan gördüm çok dikkatli bakmak gerekiyordu görmek için ama endişelendim doktora götürdük. Kan ve kaka testleri normal çıktı. Kilo alımı da şu an normal. Egzama tarzı bi şey yok ama bacaklarda çok hafif kuruluk var.
Doktor intölerans dedi. 6 aya kadar süt ürünleri diyeti yapalım dedi. Zaten yemiyordum sıkıntı değil ama ben şu an alerjik durumu da var mıdır diye bir şey tüketirken korkuyorum.
alerji olduğunu nasıl anladınız anneler? 2 günde 1 kaka olayı normal mi? Sadece 1 kere de kakada köpük gördük. Bunu yaşayan var mı? Endişelerim çok, nasıl besleneceğimi bilmiyorum. Doktor sadede süt ürünlerini kes dedi ama ben korkuyorum.