Ozge-2012 İyi günler kızlar 7 aylık bebeklerinize neler yediriyorsunuz mesela Kahvaltıda neler veriyorsunuz?
kutgun Ozge-2012 haşlanmış yumurta sarısı ve patates ezip karıştırıyorum içerisine açılsın diye mama ekliyorum veriyorum kahvaltıda. Sonra mama sonraki öğünse sebze çorbası blendırdan geçiriyorum öyle içiriyorum katılaşsın çorba diye içerisine pirinç ekleyerek pişiriyorum sonraki öğünler hep mama sadece 2 öğün verdim ek gıda şuan 9 aylık olacaklar ek Gıdayı 3 e çıkardım mesela ara öğünde de meyve rendeleyip yoğurtla yedirdim
Morfrenk Ozge-2012 omlet, haşlanmış yumurta, avakado, tel peynir, labne, az zeytin, bazen avakado muz karıştıryorum, bazen avakado yumurta sarısı. Yanında bazen kuru kayısıyı haşlayıp suyunu veriyorum
Ozge-2012 kutgun ben ne meyve verdimse yemedi yumurta da korktum tıkanır diye mama ile sulandırmak aklıma gelmemişti tesekkur ederim cnm
Hygge Ozge-2012 Canım yumurta sarısını iyice haşla. Çatalı bastırdığında göreceksin zaten çok dağılıyor yumurta sarısı. Münik minik ver kaşıkla, ağzında hemen eridiğini göreceksin, hatta direkt sıvılaşıyor gibi, tıkanmaz o yüzden korkma. 👍🏻
Morfrenk Ozge-2012 yumurtayı yedirmek lazım o yüzden ne yap et karıştır onu yedir bi şekilde yavrum. İlk başlarda hiç sevmedi tadını, avakadonun içinde ezip az su koyup armut suyuyla açıyordum kıvamını ya da kayısı suyu neyse. Muhallebi yapıyordum yani şimdi karıştırmamaya başladım
Morfrenk Ozge-2012 dışını vermiyorum zeytinin kabuklu gibi ya biraz korkutuyo beni 😅içinş veriyorum kaşıkla oyup.. Omleti felanda eline veriyorum bu arada diş çıkardı benimki koparıyor yutamazsa çıkarıyor aslında ama korkuyoruz yine de işte😅
Morfrenk Ozge-2012 ya omlet o kadar yumuşak oluyo ki aslında dişi çıkmadan öncede veriyordum çünkü damağıyla eziyor. 1 yumurta sarısı 1 2 yk buğday unu(kıvamını ayarla ister 1 ister 2) 1 yk yoğurt ya da daha fazla. Karıştırıp az zeytinyağında kısık ateşte pişir. Elinle ver ufak ufak korkuyosan eşinin yanında yap ver ama omlet boğaza takılacak bir şey olmuyor