mrstucii06 merhaba bizde de 3.aydan itibaren yüz de kollar da başladı kızarıklık,döküntü şeklinde atopik dermatit dedi 3 Farklı doktor (biri dermatolog olmak üzere). Kuruluk egzaması Ve ya bebek egzaması olarak da biliniyor Süt ve süt ürünleri,kuruyemiş (özellikle ceviz,fıstık),yumurta,balık paketli ürünler bunlar tetikliyormuş yaklaşık 3 aydır tüketmiyorum🤦🏼♀️ Bioderma atoderm kremle bebeğimin tüm vücudunu günlük nemlendiriyorum,bepanthol sensiderm kremi de kızarık yerlere sürüyorum(kaşıntı ve kızarıklığı için bu krem çok iyi).Green clean diye bitkisel bir deterjan kullanıyoruz yumuşatıcı yasak genelde çift durulama yapıyorum ben yine de nolur nolmaz diye şampuan da biodermanın bi ürünü yine atopik dermatit cilde özel ayrıca yün,polar vs hiç bir tekstil ürünü kullanmıyoruz onlar da yasak hırka,battaniye,peluş oyuncak vs.yüzüne sürtülür kızartır diye evde bebeğin olduğu alan da post halı vs.yünlü malzemesi olan halı varsa kaldırın yine,bulunduğu ortamda canlı çiçek varsa onu da kaldırın küf yaparmış bu da kızarılklığa sebep olurmuş bizim deneyimlerimiz bunlar şimdilik,yeni 6 aylığız Önceki kızarıklıklara göre çok çok iyiyiz şükür henüz tam olarak ek gıdaya geçmedik ama muhtemelen benim diyetim ona da uygulanacak.Kısacası bunlar özel bebekler bakımı titizlikle yapılmalı,takip edilmeli ilerde solunum yolu hastalıklarına çevirebilirmiş çünkü dediğim gibi bunlar bizim deneyimlerimiz,mutlaka dermatoloğa görünün Çok çok geçmiş olsun 🎈