İyi bayramlar sevgili anneler🌼 bebeklik döneminde gayet dikkatli, seçerek beslenmesini önemsediğim bebeğim şimdi 1buçuk yaşında ve baba, anneanne, babanne, dededen çikolatalar, gofretler bilimum renkli şekerli oyuncaklar ile ipin ucunu kaçırmış durumdayım. Bende kendi çapımda şekersiz 21 gün falan uğraşıyorum ama ben bile zorlanıyorum çünkü alışageldiğimiz, yetiştiğimiz yaşam şekl bu değil. Ben ne kadar sağlıklı, organik beslenme için uğraşsamda eşimi dahi bu fikre ikna edebilmiş değilim. Kendisi mantıkçı ve bunun sürdürülebilir olamadığı için uygulamaya çalıştığımız süre boyunca sadece bir eziyet olucağını düşünüyor. Zaten sonra illaki bırakılırmış. Tabiki gerçekten zor çünkü marketler rengarenk paketlerle süslenmiş, reklamlar onları gözümüze aklımıza kazırken, üstelik TV ile değil parkların yanındaki bilboardlarda, kıyafet mağazalarında dahi o derce çepeçevre göz önündeyken… Sonuç olarak artık benim pekmezli üzümlü keklerim beğenilmiyor🙄
Aranızda bunu yapabilenler nasıl başardı? Damak tadını granül şekerin keskinliğinden meyve şekerinin nahifliğine evirebilen annelerden önerileriniz varsa çok memnun olurum 😇