Arkadaşlar son zamanlarda gerek burada gerek facebook sosyal medya gruplarında ek gıdaya geçişle ilgili inanılmaz şeyler okuyorum. 3-3,5-4 aylarında başlatan anneler mi dersiniz akıl almaz tarif verenler mi ne ararsanız var. Burada kimseyi sorgulamıyorum tabiki anne olarak evlatlarımız için en iyisini isteriz. Ama biz ne yediriyoruz içeriklerinde ne var ne kadar dikkat ediyoruz etiket okumayı biliyor muyuz? İşin maddi ve imkân boyutu da var tabiki göz ardı edilemez ama elimizden geldiğince sağlıklı nesiller bizim elimizde. Bebeklerimiz minik kuzularımız hep böyle kalmayacak birgün erişkin bireyler olacak ve biz bu bireylerin temelini daha doğar doğmaz atıyoruz. Kalp hastalıklarında, diyabette ve benzeri hastalıklarda dünyada başı çekiyor ülkemiz.
ben artık yağda un kavurup bulamaç yapıp yediriyorum kilo aldırıyor vb tarifler görünce üzülüyorum. Bağırsak florası daha gelişmemiş bir bebeğin henüz daha üç aylıkken çorba yedirildiğini okurken üzülüyorum. Açıkçası 1-2 sene sırf tombul olsun diye cici bebe (içerisindeki zararlı şeyleri yazıp anlatsam sayfaya sığmaz) ile beslendiğini okuyunca üzülüyorum. Buraya biraz içimi dökmek biraz da en azından belki okuyup aldıklarımıZı yedirdiklerimizi Ne kadar sorguluyoruz onu düşünmeniz için yazıyorum. Eklemek istedikleriniz düşünceleriniz varsa siz de paylaşın lütfen.