Sirac23 Selam kizlar oglum 17 aylik olacak ve eskiden herseye baba dede derdi sadece mam mam dior her istedigine endiseleniorum biraz hemsire 18 aya kadar bikac sey siylemesi lazim dedim korktum anliyor soylediklerimi kitap okuyalim diorum kosarak kitabini getiriyor baybay yapior ama genel olarak sesiz bi cocuk acaba karakter meselesimi bilmiorm ama endiseleniorum oyun fln oynayincada ver diorum verior flan ama konusma yok hersey yapiorum surekli kitap okuyorum konusuyorm ama cevremde hic cocuk yok
selambensid Sirac23 çevresinde akranı olmamasından kaynaklı olabilir kuzum. Akran iletişimi çok önemli. Bazen bünye meselesi , bazen karakter meselesi de olabiliyor. 18. Ayda da böyle devam ederse bir pedegogla görüş. Gerekli tahliller yapılsın. Gerek fiziksel gerek beyin fonksiyonları. Hem için rahatlar hem bilgilenirsin. Ama bir sorun olduğunu sanmıyorum benim yeğenim 4 yaşında hala doğru düzgün cümle kuramıyor.. en uzun cümlesi 3 kelime oda anlaşılmıyor. Ama hiç bir problemi yok. Yani bence rahat ol bebeğine odaklan birazda akışına bırak göreceksin herşey yoluna girecek ☺️💜
Demetbulut Sirac23 her istedigini gosterdiginde soylemesini isteyin .. mesela eliyle bardakgosteriyo su mi istiyorsun yada ne istiyorsun gibi … oglum.16 aylik mama meme dede baba abla cani isterse anne .. top aklima gelmeyen bi cok seyi soyluyor istedigi seyi soyletene kadar vermiyorum anlamiyorum seni konusmazsan ne istediginiz soylemezsen anlamiyorum diyorum … surekli tekrar ediyorum ne istiyorsa
2ogul-annesi Sirac23 10 gün sonra benimkide 17 aylık olacak baba dede mama hoppala Net olarak diyor ama gerisi dediklerini sadece biz anlıyoruz Bende sabırsızlanıyorum ama her çocuk özeldir bekliyoruz 😍 endişelenme 💐
aykoz_ Sirac23 o oluyor ya bnm kızım önce baba dedi sonra aylarca demedi sonra tekrar başladı. Cok kelımeyi bırakıp tekrar söyledi
birkizannesi_ Kızım şuan tam 17 aylık ve 1 hafta öncesine kadar bile baba dede dışında bişey söylemezdi. Şuan baya baya su,nene,momo,anne,vah vah diyo 😁 üstünde durma çok düşünüp elinden geleni yapıyosundur zaten. Zamanı gelince bıcır bıcır konuşur ☺️
Demetbulut Sirac23 istikrarlı olun aglayarak yaptirmak kolaylarina geliyo cunku aglamasina dayanamiyoruz bunu bikiyolar ve cok guzel kullaniyorlar