Busra0102 Kızlar 4. Ayda yavaş yavaş ek gıdaya başlasam sıkıntı olurmu aşıya gittiğimde doktora da soracam 3 ay 11 günlüğüz
Girlpower Busra0102 aceleniz ne ki mamayla besleniyorsa 5-5.5 aydan sonra başlayabiliyormuşsunuz sadece anne sütü ise 6. Ayı beklemelisiniz
menekseyagmr Busra0102 çok erken daha bebeğin bağırsak florası bile gelişmemiz oluyor bu zamanda ilerde bağırsak kansızlık hazımsızlık sorunları yaşanıyormuş erken başlandığında o yüzden 6.ay bitimine kadar yalnızca anne sütü yada formül mama verilmeliymiş
menekseyagmr Busra0102 ek gıda için acele etmenize gerek yok bence bu çocuklar elbet ek gıdaya başlayacak ama herşey zamanında henüz kendilerine bile yeni gelirken birde bağırsaklarına bu yükü yüklemeyin bence sindirim sistemleri henüz tamamlanmış durumda değil
0cerenk2 Busra0102 ben anne sütü veremiyorum bebeğime, 4 ay 7 gün olunca ek gıdaya da başladım tabi ki doktor tavsiyesiyle, yani eğer benim gibi anne sütü veremiyorsanız sadece mama ile besleniyorsa doktor verilmesini öneriyor zaten
Ndrg-12 Busra0102 kilosu düşük mü? Bana başlayalım dedi doktor başlamadım. Neden zora sokayım çocuğun bağırsaklarını. Mama destekli besliyorum 5.5 ayda başlamayı düşünüyorum. 4 ay 14 günlük bebeğim şuan
AlpBeyinAnasi Busra0102 Ek gıdaya başlamak için belli kriterler var, bebeğinizin o kriterleri karşılaması lazım. Bunu iyice araştırın, eğer bebeğiniz hazır değilse başlamayın. Sonra yeme reddi, kabızlık şikayetleri oluyor aksi taktirde.
Fatosemir Busra0102 benim oğlum formül mamayla besleniyor anne sütü yok denecek kadar az 5 ay 5 günlük doktor yine başlatmadı. Erkenden bağırsaklarını zorlamayalım dedi 🤷🏻♀️
Busra0102 Ben dilbura hanım var instagramda ondan anne sütüyle yoğurt tarifi öğrendim hani anne sütüyle yapacağım acaba Bi sıkıntı olurmu diye soracaktım bilen varmı diye yanlış yazmışım
duru2603 Busra0102 yoğurt yapmanın amacı sütü kaynatınca probiyotik yararllı bakteriler ölür onlari geri döndürmek için mayalama yapılır. Anne sütünde zaten yararlı tonlarca şey var yani yoğurt yapmak gereksiz anne sütünden