Merhaba arkadaşlar, oğlum 7 aylık ek gıda yerken ne kadar bebekler için yemekler tatsız tuzsuzda olsa tadını bilmediklerinden kötü gelmez yerler deselerde bu durumun böyle olmadığını farkettim. Tadına bakıp benim hoşuma giden ne varsa oda yiyor ( ki bu yemekler sınırlı devamlı da onları yediremem) sorun çıkartmadan ağzını açıyor ama nerde tuzsuz sebzeli çorbalar, tadı olmayan yiyecekler var katıla katıla ağlıyor asla yemek istemiyor. Başta dişten heralde dedik ama başka şeyleri yiyince dişten olsa onuda yemez diye düşündük. Bazı insanlara soruyorum ben ne yersem onada onu yediriyorum diyen oluyor, kimisi ince eliyor sık dokuyor özel yemekler yapıyor. ( Şuan bende bebekler için özel tarifler yapıyorum. ) Ama şöyle etrafa baktıgımda kafam da karışmıyor değil . Her şeyi yedirip içine azıcık tuz atıp tatlandırıp çocuğuna faydalı sebzeleri vs yediren mi yoksa illa tuzsuz olsun diye diretip çocugu bir şey yemeyen mi bilemiyorum artık hangisi doğru hangisi yanlış. Ne yapacağım, nasıl davranacağım. Gerçekten en zor serüvenmiş ekgıda serüveni ve bebegim yemek yemek istemedikçe yemek yerken işkence çekiyor gibi davrandıkça içim gidiyor ileriki hayatında da bu yuzden yemekten soğuyup iştahsız olmasından korkuyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Şimdiden herkese cevaplar için teşekkürler. 🙋