Kızlar bebeğim 4 aylık.. 4 kilonun üzerinde doğdu sezeryn bebeğiydi biraz sancı çektim öncesinde ama çok da değil tabi.. (sancılar sütün gelmesini hızlandırıyor) Sütüm bebeğime yetmemişti ilk bir hafta mama desteği almıştım.. ancak sonrasında öyle bir geldi ki normalde 5. Ayda sanıyorum doğum kilosunun iki katına çıkılmş olması gerekiyormuş ama Kaan 3.ayında çıkmıştı.. Dr um sütüm için eğer her şey böyle giderse ek gıdaya 7.-8. Ayda de geçebilme durumumuz olduğunu söyledi.. Ben neler yaptım onu paylaşmak istiyorum özellikle yeni annelerle.. 1) Bolca ama bolca su ve sulu şeyler içtim ilk birkaç hafta.. Bu sütümün sulanması ve çoğalması için çok iyi geldi hızlandırdı süreci.. Abartılı şekilde adeta kampa girmişim gibi su ve sulu şeyler içtim . 2) Humana still tea içtim o da sırf sulu diye. Ancak sonrasında bir arkadaşım çok araştırdım kesinlikle içme içinde glikoz şurubu var diyince bıraktım. suya devam ettim :) 3) En en en en fazla faydayı Solgar ın B12 li bira mayasında gördüm.. Hap şeklinde günde 6 kereye kadar içebiliyorsunuz.. ilk günler malum sürekli emzirmekten uykusuzluk daha çok oluyor. Ama içindeki B12 beni bu anlamda canlandırdı toparladı bitkinliğimi halsizliğimi azalttı bira mayası da inanılmaz süt yaptı .. Farkedilir şekilde bariz faydasını gördüm.. Kimi görsem süt sorunu olan hemen öneriyorum.. Eczanelerde bulabilirsiniz ama solgar ın ürünleri her eczanede olmayabiliyor. Ben 84₺ ye almıştım. Bu ürün özetle hem sütü arttırıyor hem de sütün kalitesini. 4) Çok ama çok sık bulgur pilavı, tahin helvası yedim. Bulgur çok iyi süt yapıyor. Ama sonradan okudum ki aslında protein çok iyi süt yapıyormuş . E bulgur da proteinli olumca hikmeti ordaymış. 5)En önemlisi en değerlisi hepsinden en etkilisi Kaan gag dese emzirdim guk dese emzirdim.. Devamlı emzirmek beyine uyarı gönderiyor “yetmeyecek sürekli talep geliyor daha fazla üret” diyor. Saate bakmaksızın zırt pırt emzirdim.. Sürekli ama sürekli.. Bu yukarda yazdığım 5 madde benim sütümün çok hızlı bir şekilde Kaan ı doyuracak kadar öğün haline gelmesini sağladı..1 hafta olmadan mamayı kestim ve tamamen emzirmeye ağırlık verdim olay bitmişti :) Bir de eklemek istiyorum.. Bebeğiniz uyudukça siz de uyumaya çalışın uyumak da çok güzel süt arttırıyor. Tecrübeli anneler lohusa arkadaşlarımıza, sütü henüz yeteri kadar gelmemiş mama veren annelere ne önerir paylaşalım burda.. Bu arada instagram hesabıma beklerim @safirkozalak
safirkozalak Harika 😊 azalırsa sütüm hemen deneyeceğim teşekkürler 🤗
safirkozalak harika ya çok sağol bugün sayfayı açtığımda ihtiyacım olan şeydi senin bu yazdıkların 🙂🙂
safirkozalak solgarın bira mayası hapını günde 6 keremi kullanıyorsunuz ?
safirkozalak doktor kullandığın b12hapı onaylıyomuydu bende damla kullanıyorm ama çok bir artış olmadı ne yapıcamı bilemiyorm bulgurla tahşn helvasını denicem
safirkozalak solgarın herhangi bir yan etkisini gördünüz mü, eski bir yazı ama merak ettim
safirkozalak Merhaba bahsettiğiniz b12 bu mu acaba https://imgyukle.com/i/yrt5vH
safirkozalak mrb benim sutumde yetiyor ama yagsız diyorlar besleyici degil bu durumda ne yapmam gerekiyor
Icot
Icot inşallah azalmaz hiç 💕😊
Egebebe çok mutlu oldum 💕🌿😊
safirkozalak inşallah 🙏
Kızlar sütünüzü neden arttırmak istiyorsunuz? Yeteri kadar olsa olmaz mı?
Yasemin sütü yetmeyen anneler içindi bu yazı...
safirkozalak sütün yetmediği kanaatine nasıl varıldı acaba? Genelde anneler yanılıp panikle yanlış şeyler yapıyorlar. Kural basit gak meme guk meme sütün formülü bu. Yeteri kadar süt için bebek her istediğinde emZirilmeli. Sütün fazlası başa bela olur...
Yasemin ya neden böyle tepkili konuşuyorsunuz?! Burada insanlar kendi deneyimlerini paylaşıyorlar eleştirebilirsiniz elbette ama uslubunuza dikkat edin birazcık daha olur mu.. Gelelim belirttiğiniz kısıma.. Ben doğum yaptğımda bebeğim 4.140 gr dı. sütüm hemen gelmediği için mama desteği ile emzirmek durumunda kaldım bu desteği almam gerektiğini de doğum yaptğım sağlık personeli aktardı. Kaan ın sarılık olmaması adına kabul ettim(başta bilmeden reddetmiştim çocuğun açlıktan ağlamakatan sesi kısılmıştı) Mesela bu sütümün yetmediği anlamına geliyordu..Mamadan tamamen bağımsız kalabilmek adına yapılması faydalı olacak deneyimler bunlar.. Benim deneyinlerim benim hikayem..Evet elbette gak meme guk meme en değerlisi bunu ben de yazdım zaten. Siz yapmazsınız yetiyorsa.. Sevgiler
safirkozalak yanlış anlamayın tepkili yazmıyorum, eleştirmek de değil sadece bakış açısını değiştirmek istedim. Sizin deneyiminiz bu şekilde olabilir. Yenidoğan bir bebeğin midesi kiraz kadardır. Bir çay kaşığı süt yeter. Yetmez deyip mama vermek yanlıştır. Yenidoğanlar doğduklarında ya çok ağlar ya da ağlamaZlar. Bu açlık belirtisi değil normal bir tepkidir. Anneler bu kısımda yanılıp mama veriyor. Memeler yumuşayıp terbiye olup gerekli sütü üretirken neden eskisi gibi dolup şişmiyor diye endişelenip sütüm gitti diyor ve mama veriyor. İşin kuralı çok basitken karmaşık hale getirip en nihayetinde bebişler anne sütünden mahrum kalıyor. Buna kimi zaman bir ebe, kimi zaman bir doktor bile sebep olabiliyor. Sizin deneyiminize anlattıklarınıza tabiki saygım var ancak benim dikkat çekmek istediğim kısım basit işi karmaşıklaştırmayın. bedeninize güvenin ve sadece emzirin.
safirkozalak üslupta sıkıntı var sanırım biraz niyet tamamen iyi ama söyleme şekli benide rahatsız ediyo facede emzirme sanatı grubunda da aynı üslubu kullanıyolar çok ama çok faydalı bilgiler veriyorlar ama anneleri azarlarcasına cevap yazıyorlar
Yasemin Teşekkürler paylaşımınız için.. Ben sadece 4 gün mama desteği aldım.. ilk etapta doğum öncesi bilgilerime dayanarak asla dedim.. Süt sağma makinesi getirttiler odaya bak sütün yok gözünle gör dediler sarılık olursa zaten vericez dediler. Kaan öyle bir ağlıyorduki sesi kısılmıştı artık yüreğim dayanmadı asgari ölçüde verdiler çok üzülmüştüm.. Doğum yaptğım hastane anne sütünü sonuna kadar savunan bi yerdi sonrasında yaşananlarla da emin oldum bundan.. neyse sonra ordakilerin her dediğini yaptım sütüm öyle bir geldi ki o 4.gün 💕🤗kaan şükür ki aynı ayda benzer rakamlarda doğduğu arkadaşlarının üzerine çıktı ölçülerinde.. Porsyonluk sütüm geldiğinde kestim zaten mamayı .. ardından çok zorlandğm zamanlar oldu..meme ucum iki ay kadar yaraydı kanlı süt verdim ona (ama zararı olmadğnn dr dan teyit ederek tabi.. ) ızdırap çekiyordum tepine tepine kıvrana kıvrana veriyordum hiç vazgeçmedim istersen gece mama ver dediler asla dedim sütünü sağ ver dediler asla dedim.. şimdi iyileşti de iyi ki vazgeçmemişim hiç dedim.. dr umuz ek gıdaya her şey böyle giderse 7.-8.ayda geçersiniz dediğinde hissettiklermi anlatamam bile.. Anne sütünden daha şifalısıı sağlıklısı yok.. Ek gıdaya ne kadar geç geçsek benim için de Kaan için de o kadar iyi..
Merveeee yazı dilinden kaynaklanıyor olabilir. Emzirme sanatındaki adminler çok değerli. Kimseyi azarlamıyorlar ve çok sabırlılar. Evlatlık alan annelerin bile emzirmesini sağlayabiliyorlar. Üstelik hiçbir karşılık beklemeden. Tek amaçları bir bebek daha anne sütü alsın. Burada o bilgileri bilmeyen çok anne var. Ben de bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Kimseye cnm demediğim için üslubum rahatsız etmiş olabilir. Amacım benim de o gruptakilerle aynı.
Merveeee aslında biraz da yaZım dilinin talihsizliği.. birbirimizin mimiklerni ses tonunu gülümsemesini göremeden yazıyoruz bunlardan kaynaklı yanlış anlama da olabiliyor🙈
Yasemin diyorum ya niyetler çok iyi ve çok faydalı sadece sert bi söylem olması rahatsız ediyor ama bazen söylem de verilen bilginin gölgesinde kalıp önemsizleşiyo sorunlar çözülsün de böyle olsun napalım ☺️
Merveeee hastaneden hastaneye değişiyor evet. İnşallah 1 yaşından küçükleri lokal anestezı ile sünnet eden bir hastane bulursunuz. Bizim randevumuz yarın bakıcaz artık yapacaklar mı dıye
Elf nacizhane fikrim kerameti dışarıda aramayın, bedeninizde mevcut. Süt arttırmak için sık sık emzirin, rahatlayın, bol oksitosin bol süt demektir:) üstelik bedava:) tomrisin emzirme notlarına bakıp emzirme kampı da yapabilirsiniz. 😊
Elf maksimum o kadae kullanılıyor.. ben ilk zamanlarda kullandım sütüm istediğim miktarda gelmeye başladığında kestim.. 💕
Yasemin fikriniz için teşekkürler:)
Yasemin bol bol emzirin diyosunuz ama herkezde o işe yaramıyo bana doktorlar aynısını dediler önceleri humana çayı içiyodum alkolsüz malt içiyodum sütüm çok yeterliydi ve doyurucuydu sonra bırak dediler bırakmadan bebeğim 5200 dü 2 haftada 4 500 e düştü ve sütüm azaldı yok denecek kadar az şuan mecbur bebeğim ek mamaya başladı. Yani herkez arayıştaysa vardır bi sebebi başka yerde aramayın çareyi demeyin bırakın arasınlar. Sizi dibleyip çareyi sadece emzirmekle kalıp benim gibi olursalar suçlusu siz olursunuz
Yaseminturuncu olani büyük çocuklar için diye biliyorum biz hep mor kullaniyoruz
Yasemin mamanın icine yağ koyarsan çabuk sindirit gaz yapmaz vede calkalamayin kaşıkla karıştırın verin