Sumeyyem Sanırım bebeğimin dili dönmğyor söylemek istiyor ama söyleyemiyor 2 yaşına girdi daha tam konuşmaya geçemedik
tuuchenaz Sumeyyem Benim kızım da 2 yaşına girdi ama az buz anlatabiliyor derdini. Kelimeleri nasıl, yani cümle kurmaları daha tam mümkün değil ama kelimelerle bile anlatabilir.
3children1mom Sumeyyem Bizim de 100 den fazla ingilizce ile karışık konusmuyor canı istediğinde konuşuyor. 3 yaşında
Sumeyyem tuuchenaz kelime çok yok nadir isteyince söylüyor mesala abi bunu kendi söyledi onun haricinde çok yok
tuuchenaz Sumeyyem Biraz oturtup pratik yaptırabilirsin. Örneğin ‘bebeğini uyut hadi ona ninni söyle’ gibi… Bide ‘canın bişey istediğinde bana söyle ki yapabileyim’ diye ön ayak da olabilirsin. ☺️
Sumeyyem tuuchenaz yapıyorumu elimden geldiğince onunla vakit geçirmeye çalışıyorum çok tembel herseye şu şu diyor
Sumeyyem tuuchenaz hayır daha yeni 2 yaşına girdi bide konuşur diye sey yapmıyoruz eşim öyle diyor bu konuşmaya çok takıyon diyor benim yeğenim var oda geç konuşmaya başladı suan 5 yaşında yeni yeni düşünün
Sumeyyem tuuchenaz işaretle gösteriyor herseye canı isterse söylemek isterse söylüyor abi diyor mesala ben öğretmedim ablamlar diye diye
tuuchenaz Sumeyyem Genetik olabilir diyorsunuz yani mümkün. İşaretlerle göstermesi iyi bişey tabi. Doktor dememin sebebi eşinizin dediği gibi biraz fazla üzüldüğünüz için belki bi konuşursanız içiniz rahat eder diye dedim.
Sumeyyem tuuchenaz aslında pek takmıyorum kolay keşimwlri diyor ama tam anlamıyla yok bugün 2 yaşına girdi bakalım seneye kres düşünüyorum
aykoz_ Benım kız 22 aylık 15 kelımesi falan var. Yeni profa gittik . İlk sordugu eliyle işaret ediyormu,18. Aya kadar yürüdümü.. bunlar varsa genel olarak sıkıntı yok 2 yaştan sonra açılır dedi. Açılmazsa dil terapisi düşünebiliriz dedi
Sumeyyem PembePelikan 1 yaşından sonra hemen hemen şimdi kolay şeyleri diyor mesala aç çay ama tam anlamıyla kelşmwleri yok